A kavics és a virág

két estés 5Ritmus műhely hétköznap

2011. július 5. (kedd) és 8. (péntek) 18:00-21:00

A keddi és a pénteki óra egy összefüggő 5Ritmus műhely munka lesz, amire lehet egyben előjelentkezéssel regisztrálni, de akár csak egy estén is részt venni.

photo by W J (Bill) Harrison

Egy lehetőség arra, hogy belehelyezkedj a testedbe, összekapcsolódj a lélegzeteddel és kövesd a táncot, ahogyan az pillanatról pillanatra kibontakozik. Egy alkalom, amikor olvashatod az 5Ritmus egyszerű és inspiráló térképét, ami tartalmazza a mély odafigyelést és a puha megnyílást. A műhely nyitott mindazok számára, akik már táncoltak 5Ritmust és teljesen kezdők számára is, akármilyen mozgásos elő-tapasztalattal és fizikai állapottal rendelkeznek.

A kavics

A keddi óra folyamán a figyelmünket mélyen a testünk felé irányítjuk, mintha egy kavicsot dobnánk bele létezésünk sötét vizébe. Ahogyan a tudatosságunk elmerül a mozgó testünkben, talán találunk egy puhább, kedvesebb módját annak, ahogyan önmagunkkal együtt lehetünk, összekapcsolódunk azzal, ami mozgat minket és szabadjára engedjük azt a táncot, ami a mélységben rejtőzködik.

A virág

Pénteken a kavics maggá változik, amiből a táncunk virága kirügyezik, majd növekszik és kivirágzik. A földből táplálkozva megtaláljuk majd a helyünket a világban, éltet minket a nap melege, a víz az egekből, és a levegő ihletet ad nekünk. A többi ember figyelmének napsugaraiban táncolunk, szemtanúi leszünk annak, ahogyan a kert kibontakozik, kivirágzik körülöttünk és talán megtaláljuk a helyünket a világban.

Peter Willberforce akkreditált 5Ritmus tanár, Londonban, Párizsban, és Rennes-ben tart órákat. Sokat utazik, már a Karibi-szigeteken is tanított. Mozgást tanít a fentieken kívül még énekeseknek is. Munkájában felhasználja 25 éves tapasztalatát, amit színházban, operában és sokféle test-munka módszer megtapasztalásával és elsajátításával szerzett.

Árak:
kedd: 4500ft
péntek: 4500ft
Előjelentkezéssel a két alkalom együtt: 6000ft (2000 ft vissza nem téríthető előleggel; jelentkezési határidő július 1., péntek)

Helyszín:
PRIZMA ÁLTALÁNOS ISKOLA
1134 Budapest, Váci út 57. ( az Árpád hídi metrómegállónál)

Jelentkezés és információ:
Küsz Orsi
5RitmusHu@plesritmova.net
00 36 70 367 19 51

Mit gondolsz erről?