Éneklő testek, táncoló hangok

hétvégi műhely Peter Wilberforce-szal

2011. július 9.-10.
szombat 11:30-18:30 – vasárnap 10:30-17:30

Ezen az egyedi, különleges hétvégi műhelyen testtel és hanggal egyaránt dolgozunk az 5Ritmus és más „body work” módszerek segítségével.

photo by monkeyatlarge

Akár beszélünk, akár éneklünk a testünk a hangunk forrása. Ez a hétvége egy meghívás arra, hogy ellazítsd a testedet a mozgás segítségével és felszabadítsd a hangod a táncban, elfogadd magad olyannak amilyen vagy és nyitottá válj a erre szokatlan önkifejezési lehetőségre.

Gabrielle Roth 5Ritmus tánc gyakorlatát kombinálva az Alexander módszerrel, a Feldenkrais technikával, és a kontakt improvizációval, felfedezzük a kapcsolatunkat a testünkkel, lélegzetünkkel és a hangunkkal. Ha el tudjuk engedni azt a szükségletet, hogy állandóan tudatában kell lennünk annak, hogyan mozog a testünk, ugyanígy el fogjuk tudjuk engedni azt, hogy vajon hogyan hangzik az a hang, amit kiadunk, és csak egyszerűen megengedjük, hogy áthaladjon rajtunk. Nem számít, hogy milyen hang vagy szavak kívánkoznak kifelé.

Sok test, egy tánc. Sok hang, egy dal.

Azért találkozunk, hogy mozogjunk, lélegezzünk és felfedezzük a hangunkat- egyénileg és együttesen. Belemerülünk mélyen a saját táncunkba, hogy felfedezzük a csoport táncát. Meghívjuk a saját hangunkat, hogy megtaláljuk a csoport harmóniáját. Ahogyan a testünk elkezd majd énekelni és a hangunk elkezd majd táncolni, követjük a mozgást és a hangot, megérezzük a pulzálást és meghalljuk a hangokat, amik összekötnek minket és egy olyan teret hoznak létre, ami minden egyént támogat abban, hogy önmaga legyen: test, hang és létezés.

Peter Willberforce akkreditált 5Ritmus tanár, Londonban, Párizsban, és Rennes-ben tart órákat. Sokat utazik, már a Karibi-szigeteken is tanított. Mozgást tanít a fentieken kívül még énekeseknek is. Munkájában felhasználja 25 éves tapasztalatát, amit színházban, operában és sokféle test-munka módszer megtapasztalásával és elsajátításával szerzett.

Árak:
Teljes ár:  26 000 Ft
Előjelentkezési ár:  21 000 Ft (5000 Ft vissza nem téríthető előleggel, jelentkezési határidő július 1., péntek)

Helyszín:
PRIZMA ÁLTALÁNOS ISKOLA
1134 Budapest, Váci út 57. ( az Árpád hídi metrómegállónál)

Jelentkezés és információ:
Küsz Orsi
5RitmusHu@plesritmova.net
00 36 70 367 19 51

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s