Közösségi nap

Közösségi napunk ünnep!
A KÖZÖS ÉG alatt odaadhatjuk egymásnak mindazt, amit magunkban fontosnak, értéknek tartunk. Ünnepivé válik minden olyan pillanat, amelyben megéljük egységünket saját magunkkal és a világgal.

Dátum: 2019. szeptember 28. szombat
Helyszín: Corvin Dance Center – Budapest, IX. ker. Liliom utca 43-45. Liliom Parkolóház 6. emelete

Minden korban törekedett az ember arra, hogy a többieknek – a közösségének – átadja azt az örömöt, amit ilyenkor érzett. Segít az egységélmény átéléséhez minket a nyugodt tér, a zene, az 5Ritmus tánc, és természetesen a társaink jelenléte, mosolya, támogató szeretete.
A tánc mellett több program teszi teljessé a napot.
Kötetlen beszélgetésben mindenki elmondhatja az 5Ritmushoz, a közösséghez kapcsolódó gondolatait.
Néhányan olyan programmal készülnek, melyhez csatlakozhatsz – és megismerhetsz valamit magadban, amiről lehet eddig nem is tudtál.

Program

 • 10:00 Érkezés, reggelizés, fénykép kiállítás
 • 11:00 Családi tánc, vezetik: Wiebke Thiele, Fejér Péter
 • 13:00 Beszélgető, megosztókör (5Ritmusról, táncról, a családi tánc tapasztalatairól, stb.)
 • 14:00 Közös ebéd. Mi is hozunk ennivalót, de te is hozhatsz olyasmit, amit másokkal is meg tudsz osztani. Ha hozol magadnak tányért és evőeszközt, az segítség!
 • 15:00-16:00 Első terem — Arnóth Eszter & Nagy Antal
 • 15:00-16:00 Hátsó terem – Gyöngyösi Kincső
 • 16:15-17:15 Első terem — Upor Zoli
 • 16:15-17:15 Hátsó terem – Harmat-Szabó Zoltán
 • 17:30-18:30 Első terem — Kerényi-Kiss Zoltán
 • 17:30-18:30 Hátsó terem – Faragó Eszter
 • 19:00 Nap záró tánc – Sweat Wiebke Thiele vezetésével
11:00 – 13:00 Családi tánc – mindenki együtt
Végre egy alkalom, amikor mindenki együtt lehet, mindenkit együtt mozoghat.
BÁRMiLYEN életkor, BáRMILyEN családi kötelék (most elhívhatod a házastársadat is, akár;)
bÁRMiLyen képességek, vagy azok hiánya (azokat is várjuk, akik “még sosem táncoltam és nem is tudom hogy kell” és azokat is, akik bot, kerekesszék, vagy begipszelt láb miatt nem is gondolnák, hogy táncolhatnának)
19:00 – 21:00 Izzadságod imádság – 5Ritmus Sweat Wiebke Thiele vezetésével
A Közösségi napunk záróeseménye, mely önállóan is látogatható. Két óra kötetlen tánc Wiebke Thiele zenéjével.
https://wiebke-thiele.de/5rhythmen/

A programokon való részvétel adományos alapú. Kérünk adj a helyzethez alkalmazkodva és nagylelkűen. Minden befolyt adományt a Menhely Alapítvány számára utalunk át, akik azt a hajléktalanok helyzetének javítására fordítják a hatékony és elkötelezett csapatuk segítségével.

Ajánlott adomány: 3000 Ft-tól ameddig szeretnéd. Ha hozol gyerekeket, ők nem pénzbeli módon is adakozhatnak: a kisebbek rajzolhatnak, amit aztán kitűzünk az esemény alatt a falra, a nagyobbak süthetnek sütit, amit kirakhatunk nassolásra, stb.

 • A nap folyamán be és kiléphetsz a térből, ügyelve a többiek tiszteletben tartására (amelyik programba be szeretnél kapcsolódni, annak érj oda az elejére).
 • Hozhatsz olyan ismerőst/barátot , aki még nem volt 5Ritmuson, de kíváncsi arra, hogy Te hova jársz jól érezni magad.
 • Ha hozol magaddal bármi finomságot, gondolj a többiekre is.

A délutáni programsávban 3-7 között az alábbiakra kerül majd sor. A két kisebb teremben ezek majd párhuzamosan zajlanak.

Gyöngyösi Kincső “MisztikaKincs” : a táncunk elvezethet belső folyamataink és önmagunk megismeréséhez. A számmisztika segítségével ez a megismerési folyamat gyorsabbá válhat, pontos képet kaphatsz életfeladatoddal kapcsolatban is. Utazásra hívlak Önmagad felé!

Upor Zoltán vezetésével fókuszolás : a fókuszolás az önmagaddal való találkozás finom, megengedő folyamata, melyben a környezet zavaró hatásait és az elmét lecsendesítve figyelmünket adjuk a testünknek és meghallgatjuk a finom tudati szintekről küldött üzeneteit. Lágy, elfogadó párbeszéd testünk bölcsességével.

Faragó Eszter: Lépések a csendben. A  meditációban felfedezzük belső tereinket az éberség és a nyitott figyelem által.
Gyakoroljuk a jelenlét egyszerű érzékelését.

Harmat-Szabó Zoltán vezetésével : a “papírszobrászat” műhely keretei között arra hívlak, hogy az alkotásra használt 2 dimenzióból kilépve nyissunk a tánc során meghódított 3. dimenzió felé, és a papírlapokat vagdosva, hajtogatva, gyűrve jelenítsük meg a mozgás során megtapasztalt érzéseket.

Kerényi-Kiss Zoltán: Élet-Öröm-Ébresztő foglalkozás. “Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.” Ezért most játszunk, nevetünk, improvizálunk, figyelünk, összehangolódunk, kísérletezünk, elrontjuk, újrapróbáljuk, meglepjük magunkat és egymást, viccelünk és közben mozgunk.

Arnóth Eszter, Nagy Antal: hang és mozdulat – pszichodinamikus mozgás- és táncterápia hangokkal fűszerezve. Műhelyünkön azzal kísérletezünk, hogyan hat egymásra a hangunk és a mozgásunk.

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s