Hazaérkezés

Coming Home – 5Rhythms retreat    English info here

hullámok szintű 5Ritmus elvonulás Fejér Péter, akkreditált tanár vezetésével

Pilisszentlászló, 2018. október 19-21.

Jelentkezek!


“Teremts egy gyönyörű teret magadban és aztán kezdj el tágulni, építkezni kifelé.” – Bryant McGill

Mindannyiunknak szüksége van egy helyre, ahol otthon tudjuk érezni magunkat. Ez az érzés és ez a hely az, ami lehetővé teszi, hogy feltöltődjünk. Az otthon az a hely, ahol nem egyszerűen elütjük az időt, vagy ahova visszavonulunk és elbújunk. Az otthon az a hely, ahol mélyen pihenni tudunk, gyógyulni és növekedni. Az otthon akkor tud igazi otthonná válni, ha megvan benne az alapvető bizalmunk. Bizalmunk arra, hogy ott biztonságban vagyunk, és hogy nem fog senki megítélni.

Az igazi otthon puhán körbevesz minket, véd és táplál minket. Nem más, mint az egyetemes ősanya fizikai megjelenése.

Ezen a műhelyen magunkból, belülről indulva haladunk majd igazi otthonunk felé. Gabrielle Roth mozgástérképe lesz az irányadónk, azon belül is különös tekintettel az első ritmusra, az áramlásra. Egészen egyszerű fizikai módokon gyakoroljuk majd a jobb kapcsolódást az anyaföldhöz.

Előzetes tudásra vagy tánctapasztalatra nincs szükség, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A műhely során 5 db három órás foglalkozás lesz, köztük pedig bőven lesz idő pihenni, beszélgetni, vagy a csodás természeti környezetet bejárni, ami körülvesz majd minket.

cc live free or die 77_600
(Photo from Flickr.com by user “live free or die 77”, Creative Commons license) (Banner photo: Naletu on Unsplash.com, Creative Commons license)

13256010_10153798142538155_2675129571201583618_nFejér Péter

Hét éve foglalkozom azzal, hogy egyszerű, keresetlen, spontán módon tudjon mindenki megnyilvánulni a mozgáson keresztül. Tánc ez? Testudatosság? Improvizáció? Talán mindegyik egy kicsit, de legfőképp öröm a testben.

A kilencvenes évek eleje óta foglalkozom csoportvezetéssel és az iskolarendszeren kívüli tanulás/tanítás különböző formáival. Pedagógiai, filozófiai és gazdasági végzettségem van, dolgoztam kutatásszervezőként, üzleti tanácsadóként, trénerként. 2011-ben szereztem akkreditációt tanárként a Gabrielle Roth által vezetett Moving Center tanárképzésén. Azóta heti rendszerességgel tartok 5Ritmus órákat Budapesten és számos műhelyt vezettem különböző magyar városokban, Szerbiában, Romániában és Ausztriában.

GyViki 300
Gyukics Viktória

A táncparkett az a hely, ahol a leginkább érzem az élet lüktetését, a nőiségemet, az emberi mivoltomat és a kapcsolódást egy nálunk nagyobb egységhez.
A tudatos mozgás és légzés gyakorlása gyökeres változásokat indított el az életemben. A folyamat során a nemzetközi karrier ridegségét lecseréltem az 5Ritmus kreatív, életteli, emberi világára. A változás fontos részét képezte két súlyos sérülés, melyek rákényszerítettek a lassításra, arra, hogy átadjam magam az ismeretlennek és teljesen új nézőpontból szemléljem a világot. A fizikai korlátok által a mozgás új dimenzióit fedeztem fel, az elkeseredett magányból teljes jelenlét, figyelő tisztelet, életöröm és mély kapcsolódás született.
Álmom, hogy megosszam a legapróbb mozdulat gyönyörét, azt, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és a jelenlétet, amelyben a tudat, a test és a lélek mind helyet kapnak.

 

Helyszín

Pilisszentlászló, Waldorf iskola
Szentendrétől 10 km Visegrád felé. Az épület a falu végén, a házakon túl van. GPS: 47.726854, 18.977805

Tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A belvárosból az iskoláig HÉV-vel, busszal és a végén sétálva is kevesebb, mint két óra alatt ki lehet érni. Menetrend a [volán honlapján].

szentlaszlo_terkep.PNG

Időbeosztás

Pénteken este hatkor kezdünk, vasárnap délután ötkor végzünk.

Részvételi díj

  • A részvételi díj 28 000 Ft, mely magában foglalja a táncfoglalkozásokat, de az étkezés és a szállás külön fizetendő.
  • Előjelentkezési ár szeptember 16-ig: 23 000 Ft (5000 Ft előleg befizetésével).
  • Kedvezmény pároknak: aki hozza a párját, annak a párja féláron jöhet (az aktuális jelentkezési árhoz képest).
Lehetőség van segítőnek jelentkezni és van néhány támogatott helyünk olyanoknak, akik szociálisan rászorulnak. Kérlek ezek ügyében írjatok emailt, vagy jelezd a megjegyzés mezőben a jelentkezési lapon!

Szállás és étkezés

Az iskolaépületben tantermekben lehetőség van aludni (fűtött termek, melegvizes zuhanyzás) 1500 Ft/fő/éj áron.
Fogunk rendelni vegetáriánus meleg ételt, erre külön lehet majd feliratkozni (1200-1400 Ft között lesz egy étkezés ára, ezt még később pontosítjuk, amint megkaptuk az ajánlatot rá). Érdemes megrendelni, mert a boltok messze esnek a tánchelyszíntől.

További infók

fejer.peter@ritmusok.hu (tárgy: Hazaérkezés)

>> Irány a jelentkezési lap

6786161461_f327a01f2a_o

szentivanej-retus_700

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s