Jelen-lét

Pünkösdi  5Ritmus és deeksha – elvonulás a Pilisben Zsuzsival

2018. május 18-21.

 

Nem véletlen, hogy Istent vagy a Lelket a legtöbb vallási kultúra Jelenlétnek nevezi. Egyrészt mert jelen van mindenekben, másrészt, mert érdemi találkozásra Vele, csak a jelen pillanatban van lehetőség. Ő mindig itt van, mindenekben jelenvalóan. De vajon én itt vagyok-e? Kész vagyok-e a találkozásra? Kész vagyok-e arra, hogy megérezzem őt, hogy megnyíljak neki, hogy átadjam magam?

A jelenbe való megérkezés eszközeit én a táncban, a mozdulatban és a lélekzetben találtam meg. Az 5Ritmus gyakorlata abban segít, hogy a testem érzékelni tudjam, hogy fizikailag  bele tudjak gyökerezni az ittbe és a mostba,  hogy szavak helyett az egész lényemmel, mozdulattal és lélekzettel imádkozzam. Hogy megnyissam magam valami nálam nagyobb befogadására.

Az én mozdulataim, lépésem, szándékom mellé azonban kell még valami: a kegyelem ajándéka.  Áldás. Ezt az oldalt a deekshában találtam meg. A deeksha az Egység áldása, Indiából származó,vallási különbségeket egybeölelő, vallások feletti spirituális gyakorlat;  számomra, és sokak számára életmegváltoztató tapasztalat.

2018. május 18 és 21. között a  Lélek kitöltésének ünnepére hívlak , pünkösdölni a Pilisbe, mert hiszem, hogy az idő és a tér kitüntetett pontjai még inkább segítenek bennünket a folyamatainkban .

Várok mindenkit  szeretettel, aki  szeretne  a lélekzetére és az energiaközpontjaira figyelni, erdővel, csenddel telítődni, az imádság szándékával táncolni.

A ritmusokhoz meghívjuk  a Jelenlétet, az isteni különböző minőségeit, mozdulatokkal imádkozunk, hogy megtapasztalhassuk, hogy „az ugrás után, a földet érés előtt-ott az Isten.”

Magamról:
Azért kezdtem el 5Ritmust táncolni, mert valóra akartam váltani a belső gyermekem álmát. Rögtön az első alkalmon úgy éreztem, megérkeztem: az óra végén a hajam csatakos volt , a testem izzadt, és a fájdalom, amit aznap reggeltől kezdve éreztem, szertefoszlott. Azóta ez a szenvedélyem, a gyógyszerem, az imám saját magamért, és amióta tanár vagyok, másokért is.
Az 5Ritmus a gyakorlatom, és a forrásom a deeksha, az Egység áldása. Indiában, az Egység Egyetemén, majd az O&O Akadémián azt tanultam, -hogy mint mindenki más- akkor vagyok áldás a világ számára, ha tényleg az igazi önmagamat testesítem meg. Ezt keresem a táncban, és erre hívlak téged is. Hogy táncold a ritmusod, táncold magad igazi önmagaddá!
Helyszín

Pilisszentlászló, Waldorf iskola
Szentendrétől  Visegrád felé kb 10km. Az épület maga a falu végén is túl, a természetben található.
GPS: 47.726854, 18.977805

A megközelítés Pestről lehetséges tömegközlekedéssel is, de próbálunk majd telekocsikat szervezni.

 

Időbeosztás

Az elvonulás táncos része szombaton délelőtt kezdődik, de érdemes már pénteken délután megérkezni. Péntek este a tábornyitó  foglalkozás 19-21 óra között lesz, itt a deeksha  jelenségéről beszélgetünk, és kérjük az áldást. Ez az alkalom ingyenes, hívhatsz olyan embert is, aki táncolni nem akar , de deekshát kapni igen.
A hétvégén a reggeleket és az estéket deekshával töltjük, a nappal a természeté és a táncé.

Pénteken érdemes  időben  érkezni, hogy ki tudd választani az alvóhelyed, hogy legyen egy kis időd csak úgy lenni, mielőtt kezdenénk. Szombat-vasárnap két-két foglalkozás lesz, hétfőn pedig a délelőtti alkalom után közös ebéddel zárunk, kb 15h óra körülre tervezheted az indulást hazafelé.

A hétvége folyamán 5 háromórás táncalkalom lesz, így a tanárképzés felé vezető úton ez az elvonulás 15 órának számít.

Árak: 
Teljes ár: 25.000Ft
Előjelentkezési ár: 20.000Ft (április 20. előtt befizetett 5000Ft vissza nem térítendő előleggel)
Páros kedvezmény: Ha a pároddal együtt jössz, egyikőtök az aktuális ár feléért vehet részt.
Lehetőség van segítőnek jelentkezni és van néhány támogatott helyünk  a szociálisan rászorulóknak, ha ilyet szeretnél igényelni, írj emailt a kiss.zsuzsanna@ritmusok.hu címre!
Figyelem!
A fenti  árak nem tartalmazzák a szállás és az étkezés költségeit!

Szállás: 1500Ft/éjszaka az iskolában matracon.

Étkezés: Lesz lehetőség  vegetáriánus meleg ételt rendelni, erre külön lehet majd feliratkozni. Érdemes élni a lehetőséggel,távol leszünk a civilizációtól.

 

Jelentkezni itt tudsz:Meghívom a Jelen-létet!

Kapcsolat: kiss.zsuzsanna@ritmusok.hu

Reklámok

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s