Téli szüret

Hullámok szintű 5Ritmus© műhely Fejér Péter vezetésével
Társvezető: Lőrincz Éva, pszichodramatista

2017. december 28-30.

Pilisszentlászló, Waldorf iskola

Jelentkezéshez és érdeklődéshez töltsd ki az alábbi rövid űrlapot. Köszönjük.

___  ___  ___  ___  ___  ___

“A hála az a belső gesztus,
mely értelmet ad az életünknek azáltal,
hogy az életet ajándékként fogadja.”
– David Steindl-Rast, bencés szerzetes

Három nap arra, hogy visszatekintsünk és megéljük az értékét és fontosságát mindannak, ami az elmúlt évben történt és arra is, hogy új álmokat szőjünk.

Néha szükségünk van olyan alkalmakra az életben, amikor megállunk, hogy körbenézzünk, szusszanjunk egy nagyot és új lendülettel haladjunk tovább. Mikor tartottál utoljára ilyen szünetet? Talán régen. Pedig érdemes, és bármikor megteheted!

Az év vége és az új év kezdete alkalmat ad nekünk arra, hogy ezt közösen, csoportban tegyük meg, mely szinte mindig erősebb és maradandóbb élményt ad, mint a magányos utazás. Legfőképp azért, mert nem csak a saját megszokott köreinkben keringünk, hanem lehetőségünk van mások tapasztalatából és energiájából is meríteni és másokat segíteni.

Számomra az óévből az újba való átmenet olyan, mintha átlépnék egy kapun.

Megközelítem a kaput, felkészülök az átlépésre, majd amikor áthaladtam szétnézek az új világban és magam mögött hagyom a régit. Az év nélkülünk is elmúlik, de a saját kapuinkat csak mi tudjuk észrevenni és csak mi tudunk – ha akarunk – áthaladni rajtuk. Ha ezt megtesszük, kinyílik a lehetőség valami újra, ha nem tesszük meg, akkor pedig
maradhatunk ott, ahol addig voltunk. Ez a mi döntésünk.

Arra hívlak, hogy ezen az elvonuláson egymást támogatva közösen lépjük át lehetőségeink kapuját. Ehhez, az 5Ritmus térképét is felhasználva, öt lépésen át vezet az út:

Kapcsolódunk ahhoz, amiben épp vagyunk

Vagyis vetünk egy alapos és szeretetteljes pillantást a jelenünkre. Nem méricskélünk, nem hasonlítgatunk, csupán megfigyelünk.

Hálát adunk mindazért a jóért, amiben részesülünk

Bármi is legyen a helyzetünk, mindig, tényleg mindig van egy csomó dolog, amiért hálásak lehetünk. És legyünk is. Ez az élet iránti tisztelet.

Elengedjük mindazt, amire már nincs szükségünk

Hagyjuk, hogy lehulljon rólunk mindaz, ami már élettel, ami elszáradt, ami csak teher a számunkra. Ez egy gyengéd megtisztulási folyamat, mely egyben a kapun való átlépés pillanata is. A terheket már nem visszük át magunkkal, azok a kapu innenső oldalán maradnak.

Ébren álmodunk

Engedjük, hogy álmaink és vágyaink kinyíljanak; kibomoljanak, mint egy vitorla, ami szelet kap. A kapu túloldalán lévő új, és még némiképp ismeretlen világban a vágyaink lesznek majd az iránymutatók, ezért azzal kezdünk, hogy teret engedünk nekik, észrevesszük őket, elismerjük a létezésüket. De ez még nem a tervezés és az “újévi fogadalmak” ideje. Az álmoknak és vágyaknak szabadságra van szükségük arra, hogy megnőjenek és megerősödjenek, nem szabad őket konkrét tervekkel gúzsba kötni. Az jöhet később.

Találkozunk a kaput már átlépett, letisztult önmagunkkal

Üdvözöljük önmagunkat, úgy amilyenek épp vagyunk, ebben a kapun túli világban. Megünnepeljük a megérkezésünket.

Ha valaki önmaga és az élet felé tisztelettel fordulva és őszintén végigjárja ezeket a lépéseket, akkor készen áll rá, hogy éjfélkor pezsgőt pukkantson örömében és elsején megegye a lencselevest. :)

Téged is szeretettel várunk, csatlakozz az utazásunkhoz! Tánctudásra nincs szükség. Sokat fogunk mozogni, mert az a legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy kapcsolódjunk a jelenünkhöz, hogy kifejezzük a hálánkat, hogy megtisztuljunk, hogy ébren álmodjunk és hogy ünnepeljünk. Ha nem voltál még 5Ritmus foglalkozáson korábban, akkor is be fogsz tudni kapcsolódni a mozgásba.

IMG_6329_700
Mozgásterem Pilisszentlászlón (2015. tavaszán)

13256010_10153798142538155_2675129571201583618_nFejér Péter

Hat éve foglalkozom azzal, hogy egyszerű, keresetlen, spontán módon tudjon mindenki megnyilvánulni a mozgáson keresztül. Tánc ez? Testudatosság? Improvizáció? Talán mindegyik egy kicsit, de legfőképp öröm a testben.

A kilencvenes évek eleje óta foglalkozom csoportvezetéssel és az iskolarendszeren kívüli tanulás/tanítás különböző formáival. Pedagógiai, filozófiai és gazdasági végzettségem van, dolgoztam kutatásszervezőként, üzleti tanácsadóként, trénerként. 2011-ben szereztem akkreditációt tanárként a Gabrielle Roth által vezetett Moving Center tanárképzésén. Azóta heti rendszerességgel tartok 5Ritmus órákat Budapesten és számos műhelyt vezettem különböző magyar városokban, Szerbiában, Romániában és Ausztriában.


Lőrincz Éva

Magyar, esztétika és kommunikáció szakos bölcsészként végeztem, majd néhány évig a legkülönbözőbb munkahelyeken és területeken dolgoztam, miközben elvégeztem a Magyar Pszichodráma Egyesület pszichodráma vezető képzését.
2005. óta főtevékenységem a pszichodráma-vezetés, közben coach végzettséget is szereztem, így 2010. óta life coachként egyéni tanácsadással is foglalkozom. Szeretném, ha munkámban érezhető lenne tanítóm, Max Clayton végtelen életszeretete, humora és könnyedsége, és szakmaiságomat a tőle tanult természetes, “tiszta és friss” szemlélet hatná át.

 

Helyszín

Pilisszentlászló, Waldorf iskola
Szentendrétől 10 km Visegrád felé. Az épület a falu végén, a házakon túl van.
GPS: 47.726854, 18.977805

Tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A belvárosból az iskoláig HÉV-vel, busszal és a végén sétálva is kevesebb, mint két óra alatt ki lehet érni.
Menetrend a [volán honlapján].

pilisszentlaszlo map

Időbeosztás

December 28.

 • 16:00-ig érkezés, beregisztrálás, ismerkedés a helyszínnel és a környékkel
 • 16:00 – 19:00  csoportmunka
 • vacsora (feliratkozhatsz majd a közösen rendelt melegételre vagy hozhatsz valamit magadnak)
 • kötetlen esti program (rajzolás, festés, zenélés, éneklés)

December 29.

 • 10:00 – 13:00 csoportmunka
 • ebéd
 • 16:00 – 19:00  csoportmunka
 • vacsora
 • kötetlen esti program (rajzolás, festés, zenélés, éneklés)

December 30.

 • 10:00 – 13:00 csoportmunka
 • ebéd
 • 14:00 – 17:00  csoportmunka, lezárás
 • “sátorbontás”

December 28-án érdemes jóval hamarabb érkezni, hogy legyen időd nyugalmasan becsekkolni, szétnézni kicsit a környéken, “akklimatizálódni”. A három nap alatt 15 órányi közös foglalkozás lesz. Az 5Ritmus tanárképzéshez 15 óra Hullámok szintű tapasztalatot biztosít.

Részvételi díj

 • A részvételi díj 28 000 Ft, mely magában foglalja a táncfoglalkozásokat, de az étkezés és a szállás külön fizetendő.
 • Előjelentkezési ár november 24-ig: 23 000 Ft (5000 Ft előleg befizetésével).
 • Kedvezmény pároknak: aki hozza a párját, annak a párja féláron jöhet (az aktuális jelentkezési árhoz képest).
Lehetőség van segítőnek jelentkezni és van néhány támogatott helyünk olyanoknak, akik szociálisan rászorulnak. Kérlek ezek ügyében írjatok emailt, vagy jelezd a megjegyzés mezőben a jelentkezési lapon!

Szállás és étkezés

Az iskolaépületben tantermekben lehetőség van aludni (fűtött termek, melegvizes zuhanyzás) 1500 Ft/fő/éj áron.
Fogunk rendelni vegetáriánus meleg ételt, erre külön lehet majd feliratkozni (1200-1400 Ft között lesz egy étkezés ára, ezt még később pontosítjuk, amint megkaptuk az ajánlatot rá). Érdemes megrendelni, mert a boltok messze esnek a tánchelyszíntől.

Kérdéseiddel nyugodtan keress meg minket, örömmel válaszolunk:

Fodor Eszter eszter.fodor79@gmail.com

waldorf
Az iskolaépület kívülről

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s