A szabadság kapui

Hullámok szintű 5Ritmus műhely Fejér Péter vezetésével

2017. október 13-15., Pilisszentlászló

“A szenvedélyt nem találhatjuk meg, ha visszafogjuk magunkat, ha beérjük kevesebb élettel, mint amit képesek lennénk élni.” Nelson Mandela

A szabadság nehezen megragadható fogalom, de abban általában egyetértünk, hogy sosincs belőle elég. :) Amikor több szabadságra vágyunk, akkor szeretnénk több pénzt keresni, hogy majd azzal később “megvásárolhassuk” a szabadságunkat. Ám ennek érdekében megkötjük magunkat. Válasszunk inkább más utat, az azonnali szabadságunkra koncentrálva!

Gyakorolhatjuk a szabad akaratunkat mindennapi cselekvésekben. Abban, ahogy lépünk, amilyen ruhaösszeállításba öltözünk, ahogy valakire váratlanul rámosolygunk. A szabadság nem eszme, hanem cselekedet. Az 5Ritmus összeköt minket az egyedi, spontán önmagunkkal. Segít, hogy felébresszük a bennünk lakozó szabad szellemet, mely mindannyiunk sajátja, de amelyet oly sokszor mélyre temetünk. A szabadság felé vezető úton a kíváncsiság és a vágy vezet. Hozd ezeket magaddal és közösen fogunk lépéseket tenni a szabadság kapuin keresztül.

A feloldódás, a feszítések, feszültségek, merevségek elengedése adja meg a táptalajt a felszabaduláshoz. A következő lépés az energiagyűjtés, a kibontakozás, a mozdulataink formáinak megtalálása, finomítása, kibontása. Ezt követi a szabadságérzet eksztázisa, amikor érezzük saját erőnket és tudjunk követni annak hullámzását, szeszélyeit és a testünk képes követni minket ezen a “rodeón”. Ezt a felszabadultságérzést a legtermészetesebb módon követi a kibomló kreativitás, az életörömből fakadó egyszerű játékos kedv. Ekkor nyer formát, színeket, mintázatokat a szabadság kibomlásának féktelen eksztázisa. És végül időt hagyunk arra, hogy a megélt élményeket beépítsük, feldolgozzuk. A mozgás abban is segít, hogy a szabadságélményt testi szinten is érzékeljük és elraktározzuk. Ez teszi lehetővé, hogy a szabadság ne valami elvont koncepció legyen, hanem a mindennapjaink szerves része.

A műhely során 4 db három órás foglalkozás lesz, köztük pedig bőven lesz idő pihenni, beszélgetni, vagy a csodás természeti környezetet bejárni, ami körülvesz majd minket. A foglalkozásokon beszélni és mozogni egyaránt fogunk. Mindenki a maga erejének és kedvének megfelelően vehet részt, nincsenek kötelező feladatok, csak beajánlott kísérletezések.


Fejér Péter

2011 óta tanít 5Ritmust, akkreditációját Gabrielle Roth tanárképzésén szerezte

“Mindig a szabadság és a kötelességek közötti egyensúlyt kerestem. Mindig szabadúszóként dolgoztam, néha ügyekért, néha pénzért, néha mindkettőért. Az 5Ritmus életemben az első dolog, ahol a kötelességeim és a szabadság felfedezése egymást támogatják, és nem akadályozzák.”

 

 


Helyszín

Pilisszentlászló, Waldorf iskola
Szentendrétől 10 km Visegrád felé. Az épület a falu végén, a házakon túl van.
GPS: 47.726854, 18.977805

Időrend

Pénteken az első foglalkozás 18-21 óra között lesz. Ez nyitott lesz olyanok számára is, akik nem vesznek részt az egész hétvégén (három rubrika a bérletről, vagy 4000 Ft).

Újpest Városkaputól 16:15-kor indul busz Szentendrére, amiről át lehet szállni a Pilisszentlászlói buszra, ami negyed hatkor tesz le a falu főterén. Onnan még kb. 15 perc séta az iskola (végig a Béke utcán). Vagy pedig 15:58-kor indul egy HÉV a Batthány térről, mellyel ugyanúgy el lehet érni Szentendrén a buszt.

Érdemes jóval hamarabb érkezni, hogy legyen időd nyugalmasan bejelentkezni, szétnézni kicsit a környéken, “akklimatizálódni”. Szombaton délelőtt és este lesznek foglalkozások, vasárnap pedig csak délelőtt, és utána közös ebéddel fejezzük be az elvonulást körülbelül háromkor.

Az elvonulás 12 óra táncnak felel meg a tanárképzéshez.

Részvételi díj

  • A részvételi díj 22 000 Ft, mely magában foglalja a táncfoglalkozásokat, de az étkezés és a szállás külön fizetendő.
  • Előjelentkezési ár szeptember 12-ig: 15 000 Ft (5000 Ft foglaló befizetésével).
  • Kedvezmény pároknak: aki hozza a párját, annak a párja féláron jöhet (az aktuális jelentkezési árhoz képest).
Lehetőség van segítőnek jelentkezni és van néhány támogatott helyünk olyanoknak, akik szociálisan rászorulnak. Kérlek ezek ügyében írjatok emailt!

Szállás és étkezés

Az iskolaépületben tantermekben lehetőség van aludni (fűtött termek, melegvizes zuhanyzás) 1500 Ft/fő/éj áron.
Nyílt a faluban egy szálláshely, ami az iskolától kb. 20 perc sétára van, ha szeretnél ott szobát foglalni, akkor azt itt teheted meg: [Öreg Juhász Vendégház]
Fogunk rendelni vegetáriánus meleg ételt, erre külön lehet majd feliratkozni (szombat ebéd és vacsora, vasárnap ebéd). Érdemes megrendelni, mert a boltok messze esnek a tánchelyszíntől.

Kérdéseiddel nyugodtan keress meg minket, örömmel válaszolunk:

Fodor Eszter eszter.fodor79@gmail.com

Képek a teremről és az udvarról

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s