Pünkösd

Pünkösdi 5Ritmus deekshával
Elvonulás Kiss Zsuzsanna vezetésével
2017. június 2-5.

 

 

 

 

 

„Amikor táncolok, az olyan, mint egy ima, egy felajánlás. Felajánlom a fejem a táncnak. Átadom a vállam a táncnak; a könyökeim, a kezeim, a gerincem, a térdeim, a lábfejeim, az egész lényem; a csontjaim, a vérem, a megtapasztalásaim, a szenvedésem…
Beleadom mindezt a táncomba, és azt mondom: vedd el, tégy velem, amit akarsz, oldozz fel!”
Gabrielle Roth

Az 5Ritmus mozgásmeditáció, ami engem arra tanított, hogy a saját élő testemre templomként tekintsek. Általa kerültem fizikai kapcsolatba azzal a csodás intelligenciával, ami minden eleven lényben, így a mi sejtjeinkben is megtestesül. Ahogy beleengedjük magunkat a mozdulatba, a testünk rezgései érzékelhetővé válnak, a lélegzéssel pedig újra és újra fizikailag tudunk kapcsolódni az Istenihez. Minden belégzéssel a Lélek érkezik meg a testünkbe, és minden kilégzéssel hagyhatjuk magunkat megtisztítani e magasabb intelligencia által. Kívülről ez dinamikus táncnak tűnik, tehát táncolni hívlak, de úgy, ahogy azt Gabrielle Roth javasolja: „Táncolj izzadásig, aztán tovább! Táncolj egyedül és másokkal együtt (…)! Táncolj szándékkal: az imádság szándékával!”
Hiszem, hogy térnek és az időnek vannak kitüntetett pontjai. A pünkösd és a Pilis ilyen. Ezen az elvonuláson táncolunk, a légzésünkre és az energiaközpontjainkra figyelünk, erdővel, földdel telítődünk, kérjük az Egység áldását.
A ritmusokhoz meghívjuk az isteni különböző minőségeit, mozdulatokkal imádkozunk, hogy megtapasztalhassuk, hogy „az ugrás után, a földet érés előtt-ott az Isten.”

 


“Azért kezdtem el 5Ritmust táncolni, mert valóra akartam váltani a belső gyermekem álmát. Rögtön az első alkalmon úgy éreztem, megérkeztem: az óra végén a hajam csatakos volt , a testem izzadt, és a fájdalom, amit aznap reggeltől kezdve éreztem, szertefoszlott. Azóta ez a szenvedélyem, a gyógyszerem, az imám saját magamért, és amióta tanár vagyok, másokért is.
Az 5Ritmus a gyakorlatom, és a forrásom a deeksha, az Egység áldása. Indiában, az Egység Egyetemén azt tanultam, -hogy mint mindenki más- akkor vagyok áldás a világ számára, ha tényleg az igazi önmagamat testesítem meg. Ezt keresem a táncban, és erre hívlak téged is. Hogy táncold a ritmusod, táncold magad igazi önmagaddá!” /Kiss Zsuzsanna/

 

Az elvonulás táncos része szombaton délelőtt kezdődik, de érdemes már pénteken délután megérkezni. Péntek este a deeksha jelenségéről beszélgetünk, és kérjük az áldást. Ez az alkalom ingyenes, hívhatsz olyan embert is, aki táncolni nem akar , de deekshát kapni igen.
A hétvégén a reggeleket és az estéket deekshával töltjük, a nappal a természeté és a táncé. Az elvonulás hétfőn közös ebéddel zárul.

A hétvége folyamán 5 háromórás táncalkalom lesz, így a tanárképzés felé vezető úton ez az elvonulás 15 órának számít.

Ár:
Teljes ár 28.000Ft
Előjelentkezési ár: 23.000Ft (május 10. előtt befizetett 5000Ft vissza nem térítendő előleggel)
Páros kedvezmény:Ha a pároddal együtt jössz, egyikőtök az aktuális ár feléért vehet részt.

Helyszín: Pilisszentlászló, Waldorf Iskola
Szállás: 1500Ft/éjszaka az iskolában matracon.

Jelentkezési lap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5IooSo4AKRhCQfS9VIt78aDeTwO80HLpfBIdfuTku_6ghaQ/viewform
Kapcsolat: Fodor Eszter
eszter.fodor79@gmail.com,
70 339 5719

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s