Egy törzs – sok ritmus

hullámok szintű 5Ritmus műhely Fejér Péter vezetésével és Irene Hernández Sánchez asszisztálásával

Zebegény és Verőce, 2017. július 12-16.

Ha érdeklődsz, töltsd ki ezt a kapcsolatfelvételi űrlapot:

“Az ember számára
a létező legerősebb drog
egy másik emberi lény.”

– Ella Frank

szentivanej-retus_700

Az emberlét valójában csoportlét. És a csoportok mindenféle hatással tudnak ránk lenni. Ezen az elvonuláson ezek közül egyre fókuszálunk: hogyan telhetünk el mámorral embertársaink gyönyörű változatosságát megtapasztalva? Mi emberek élénken különbözőek vagyunk és a csoporttérhez a magunk egyéni módján járulunk hozzá. A törzs egy nagy ritmusa a benne lévők egyedi ritmusaiból jön létre.

Az eksztatikus tánc csodás eszköz a csoportélmény különböző aspektusainak kipróbálására. Befogadottság, különállás, csoportformálás és -elengedés, harmónia és sokszínűség, személyes energiák és csoportenergia, hangzavar és összhang. Mozgásba hozzuk majd ezeket az aspektusokat és megteremtjük a csoportenergia játszóterét. A csoport olyanná válik, mint egy nagy hangszer, amin mindenki a saját dallamát játssza, keresve a harmóniát, kreativitást, örömet.

Az elvonuláson hét táncfoglalkozás lesz és lesznek további kiegészítő programok. Lesz élőzenés rész és ha az időjárás engedi, akkor a szabadban is lesz majd tánc. A teremhez egészen közel lehetőség van fürdeni a Dunában, sétálni az erdőben, vagy ejtőzni az egyik étterem teraszán. Ha van ötleted, hogy mivel tudnál hozzájárulni az eseményhez, akkor jelezd felénk, és megbeszéljük.

Az elvonulás minden felnőtt számára nyitott, előzetes táncos tapasztalatot nem igényel és nincs hozzá szükség állóképességre vagy ügyességre sem. Angolul és magyarul lesz tanítás.

Az elvonulás 21 óra hullámok tapasztalatnak felel meg az 5ritmus tanárképzéshez.

Jelezd felénk, ha szükséged lenne szervezett gyerekfelügyeletre.


Fejér Péter

Hat éve foglalkozom azzal, hogy egyszerű, keresetlen, spontán módon tudjon mindenki megnyilvánulni a mozgáson keresztül. Tánc ez? Testtudatosság? Improvizáció? Talán mindegyik egy kicsit, de legfőképp öröm a testben.

A kilencvenes évek eleje óta foglalkozom csoportvezetéssel és az iskolarendszeren kívüli tanulás/tanítás különböző formáival. Pedagógiai, filozófiai és gazdasági végzettségem van, dolgoztam kutatásszervezőként, üzleti tanácsadóként, trénerként. 2011-ben szereztem akkreditációt tanárként a Gabrielle Roth által vezetett Moving Center tanárképzésén. Azóta heti rendszerességgel tartok 5Ritmus órákat Budapesten és számos műhelyt vezettem különböző magyar városokban, továbbá Romániában, Szerbiában és Ausztriában.

“Tudni és nem csinálni az valójában nem tudni.” Zen kōan

Irene Hernández Sánchez

Rajongok a csoportokkal való foglalkozásért, a mozgás és a tánc pedig a kedvenc eszközöm a változásra és az önfelfedezésre. Három éve szomatikus pszichoterapeutaként dolgozom a REDES Instituto Sistémico szervezetnek Murciában, és közben 5Ritmus tanár és szervező is vagyok. 2008 óta mélyedtem el az 5Ritmus világában. 2009 óta szervezek műhelyeket és 2014 óta tanítok rendszeresen 5Ritmust. Sok különböző tanárnak asszisztáltam már a világ különböző szegleteiben. Szociológus és menedzser végzettségem is van és és családterápiás illetve gyászmunkával kapcsolatos képzésen is részt vettem..

“A tánc idehoz erre a helyre a jelenben, segít a testemhez, szívemhez és szellememhez való kapcsolódásban, a másokhoz való szeretetteli kapcsolatban és a mély bizalomban az isteni iránt.” Irene

one-tribe-pebbles

Dátum

2017. július 12-16.
Szerda este kezdünk és vasárnap kora délután fejezzük be.

HELYSZÍNVÁLTOZÁS!

A táncok helyszíne a Verőcei Géza Fejedelem Református iskola tornacsarnoka lesz. Megszállni továbbra is a zebegényi iskolában és a falu apartmanjaiban fogunk. Lejjebb lapozva találsz térképet mindkét helyszínről és csatolunk vonatmenetrendet is. A vonat megbízhatóan közlekedik, 16 perc alatt átér egyik faluból a másikba és Verőcén a sportcsarnok 10 perc sétára van a vasútállomástól.

  • Verőcei iskola címe: 2621 Verőce, Garam u. 8-10.
  • Zebegényi iskola címe: 2627 Zebegény, Petőfi tér 2 – 5.

A helyszínváltoztatásra a zebegényi tornaterem váratlanul elhúzódó felújítása miatt volt szükség. Reméljük ez csak minimális kellemetlenséget fog okozni. Cserébe minden résztvevő ingyen kap ebédet Verőcén az iskola étkezdéjében csütörtökön, szombaton és vasárnap!

Ár

38 000 Ft

Ha jön a partnered is, ő féláron jelentkezhet be (az aktuális árhoz képest).

Lehetőség van segítőnek jelentkezni és van néhány támogatott helyünk olyanoknak, akik szociálisan rászorulnak. Kérlek ezek ügyében írjatok emailt, vagy jelezd a megjegyzés mezőben a jelentkezési lapon!

Szállás, étkezés

A részvételi díjak a műhely díjára vonatkoznak. A szállás, étkezés nem tartozik bele, de megszervezésükben tudunk segítséget nyújtani. Nagyon olcsó és igényesebb lehetőségek is vannak Zebegényben. Lehetőség van az iskola épületében tanteremben való alvásra 1500 Ft/fő/éj áron (vizesblokk rendelkezésre áll).

Közösen rendelünk kétfogásos vegetáriánus ebédet azoknak, akik feliratkoznak. Ennek az ára kb 6000 Ft lesz a négy étkezésre összesen. A helyszíntől pár méterre van közért és több vendéglátóegység is.

További információk:

Eszter Fodor, eszter.fodor79@gmail.com

Programtervezet

Július 12. szerda
Beregisztrálás az estére és a műhelyre 17:30-tól Verőcén a sportcsarnokban
Beregisztrálás a szállásokra 15:30 – 17:00 és 22:00 – 23:00 Zebegényben az iskolában

Tánc 18:00 – 20:50 Verőce

Közlekedés:
Vonat 17:07-kor Nyugatiból Verőcére
Verőcéről Zebegény felé 21:41
Verőcéről Budapest felé 21:24

 

Július 13. csütörtök

Tánc 10:30 – 13:30 és 15:00 – 18:00 Verőce

Közlekedés:
Vonat indul Zebegényből Verőcére 9:02 és 10:02 (vonatjegy 370 Ft) – adj magadnak bőven időt a jegyvásárlásra, 20-an nem tudtok majd egy perc alatt jegyet venni!
Vonat vissza: 18:41, 19:11

Étkezés:
A délelőtti tánc után a verőcei iskola étkezdéjében mindenki kap egy kétfogásos vegetáriánus ebédet.
Este hétre rendelünk finom vega biokaját a zebegényi (!) iskola aulájába, erre fel lehet iratkozni (lásd lejjebb).

 

Július 14. péntek

Délelőtt kötetlen alternatív programok: Zebegényben van homokos strand, lehet kirándulni az erdőben, van egy érdekes hajózási múzeum és egy Kós Károly által tervezett templom. Lehet továbbá közösen zenélgetni a zenészek vezetésével, vagy segédkezni az esti tánchelyszín előkészítésében.

 

Tánc 18:00 – 21:00 Zebegény, szabadtér
Az iskola előtt találkozunk és közösen megyünk ki a szabadba.

Étkezés: 16:30-ra rendelünk kétfogásos melegételt, amire a csütörtök és szombat esti vacsorákkal együtt lehet feliratkozni. A faluban van több hely, ahol finomakat lehet enni, ha valaki nem szeretné a közös étkezéseket megrendelni.

 

Július 15. szombat

Tánc 10:30 – 13:30 és 15:00 – 18:00 Verőce

Közlekedés:
Vonat Zebegényből 9:02 és 10:02
Vonat vissza: 18:41, 19:41

Étkezés:
A délelőtti tánc után a verőcei iskola étkezdéjében mindenki kap egy kétfogásos vegetáriánus ebédet.
Este héttől vacsi Zebegényben, ha megrendeled.

 

Július 16. vasárnap

Tánc 10:30 – 13:30 Verőce

Közlekedés:
Vonat Zebegényből 9:02 és 10:02

Étkezés:
A tánc után a verőcei iskola étkezdéjében mindenki kap egy kétfogásos vegetáriánus ebédet.

Az iskolából és az apartmanokból is ki kell költözni reggel, az apartmanok kulcsát nekünk visszadni.

onetribe17 infolevel_hucapture-20170705-110431

one-tribe-feet

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s