Egy törzs – sok ritmus

hullámok szintű 5Ritmus műhely Fejér Péter vezetésével és Irene Hernández Sánchez asszisztálásával

Zebegény, 2017. július 12-16.

Ha érdeklődsz, töltsd ki ezt a kapcsolatfelvételi űrlapot:

“Az ember számára
a létező legerősebb drog
egy másik emberi lény.”

– Ella Frank

szentivanej-retus_700

Az emberlét valójában csoportlét. És a csoportok mindenféle hatással tudnak ránk lenni. Ezen az elvonuláson ezek közül egyre fókuszálunk: hogyan telhetünk el mámorral embertársaink gyönyörű változatosságát megtapasztalva? Mi emberek élénken különbözőek vagyunk és a csoporttérhez a magunk egyéni módján járulunk hozzá. A törzs egy nagy ritmusa a benne lévők egyedi ritmusaiból jön létre.

Az eksztatikus tánc csodás eszköz a csoportélmény különböző aspektusainak kipróbálására. Befogadottság, különállás, csoportformálás és -elengedés, harmónia és sokszínűség, személyes energiák és csoportenergia, hangzavar és összhang. Mozgásba hozzuk majd ezeket az aspektusokat és megteremtjük a csoportenergia játszóterét. A csoport olyanná válik, mint egy nagy hangszer, amin mindenki a saját dallamát játssza, keresve a harmóniát, kreativitást, örömet.

Az elvonuláson hét táncfoglalkozás lesz és lesznek további kiegészítő programok. Lesz élőzenés rész és ha az időjárás engedi, akkor a szabadban is lesz majd tánc. A teremhez egészen közel lehetőség van fürdeni a Dunában, sétálni az erdőben, vagy ejtőzni az egyik étterem teraszán. Ha van ötleted, hogy mivel tudnál hozzájárulni az eseményhez, akkor jelezd felénk, és megbeszéljük.

Az elvonulás minden felnőtt számára nyitott, előzetes táncos tapasztalatot nem igényel és nincs hozzá szükség állóképességre vagy ügyességre sem. Angolul és magyarul lesz tanítás.

Az elvonulás 21 óra hullámok tapasztalatnak felel meg az 5ritmus tanárképzéshez.

Jelezd felénk, ha szükséged lenne szervezett gyerekfelügyeletre.


Fejér Péter

Hat éve foglalkozom azzal, hogy egyszerű, keresetlen, spontán módon tudjon mindenki megnyilvánulni a mozgáson keresztül. Tánc ez? Testtudatosság? Improvizáció? Talán mindegyik egy kicsit, de legfőképp öröm a testben.

A kilencvenes évek eleje óta foglalkozom csoportvezetéssel és az iskolarendszeren kívüli tanulás/tanítás különböző formáival. Pedagógiai, filozófiai és gazdasági végzettségem van, dolgoztam kutatásszervezőként, üzleti tanácsadóként, trénerként. 2011-ben szereztem akkreditációt tanárként a Gabrielle Roth által vezetett Moving Center tanárképzésén. Azóta heti rendszerességgel tartok 5Ritmus órákat Budapesten és számos műhelyt vezettem különböző magyar városokban, továbbá Romániában, Szerbiában és Ausztriában.

“Tudni és nem csinálni az valójában nem tudni.” Zen kōan

Irene Hernández Sánchez

Rajongok a csoportokkal való foglalkozásért, a mozgás és a tánc pedig a kedvenc eszközöm a változásra és az önfelfedezésre. Három éve szomatikus pszichoterapeutaként dolgozom a REDES Instituto Sistémico szervezetnek Murciában, és közben 5Ritmus tanár és szervező is vagyok. 2008 óta mélyedtem el az 5Ritmus világában. 2009 óta szervezek műhelyeket és 2014 óta tanítok rendszeresen 5Ritmust. Sok különböző tanárnak asszisztáltam már a világ különböző szegleteiben. Szociológus és menedzser végzettségem is van és és családterápiás illetve gyászmunkával kapcsolatos képzésen is részt vettem..

“A tánc idehoz erre a helyre a jelenben, segít a testemhez, szívemhez és szellememhez való kapcsolódásban, a másokhoz való szeretetteli kapcsolatban és a mély bizalomban az isteni iránt.” Irene

one-tribe-pebbles

Dátum

2017. július 12-16.
Szerda este kezdünk és vasárnap kora délután fejezzük be.

Helyszín

Szőnyi Általános Iskola, Zebegény

 

Megközelíthető vonattal a Nyugatiból. A Szob felé induló vonatot kell keresni és Zebegény állomásnál leszállni. Az iskola az állomástól csak pár lépés.

Ár

38 000 Ft

Korai jelentkezési ár május 31-ig: 28 000 Ft (5000 Ft vissza nem téríthető előleg befizetésével).

Ha jön a partnered is, ő féláron jelentkezhet be (az aktuális árhoz képest).

Lehetőség van segítőnek jelentkezni és van néhány támogatott helyünk olyanoknak, akik szociálisan rászorulnak. Kérlek ezek ügyében írjatok emailt, vagy jelezd a megjegyzés mezőben a jelentkezési lapon!

Szállás, étkezés

A részvételi díjak a műhely díjára vonatkoznak. A szállás, étkezés nem tartozik bele, de megszervezésükben tudunk segítséget nyújtani. Nagyon olcsó és igényesebb lehetőségek is vannak Zebegényben. Lehetőség van az iskola épületében tanteremben való alvásra 1500 Ft/fő/éj áron (vizesblokk rendelkezésre áll).

Közösen rendelünk kétfogásos vegetáriánus ebédet azoknak, akik feliratkoznak. Ennek az ára kb 6000 Ft lesz a négy étkezésre összesen. A helyszíntől pár méterre van közért és több vendéglátóegység is.

További információk:

Eszter Fodor, eszter.fodor79@gmail.com

Programtervezet

Július 12. 17.00- Érkezés, bejelentkezés
19.00 – 22.00 Táncfoglalkozás
Július 13. 10.00 – 13.00 Táncfoglalkozás
Ebéd
19.00 – 22.00 Táncfoglalkozás
Július 14. Kötetlen délelőtt és délután (úszás, napozás, kirándulás, zenélgetés, éneklés)
kb. 17.00 Korai vacsora
19.00 – 22.00 Táncfoglalkozás
Július 15. 10.00 – 13.00 Táncfoglalkozás
Ebéd
19.00 – 22.00 Táncfoglalkozás
Július 16. 10.00 – 13.00 Táncfoglalkozás
Ebéd

one-tribe-feet

Advertisements

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s