Hazaérkezés

Hullámok szintű 5Ritmus műhely Fejér Péter vezetésével
Asszisztens: Sarkadi Edit – Integrált Kifejezés Táncterápiás csoportvezető jelölt
2016. október 21-23., Pilisszentlászló

Jelentkezéshez és érdeklődéshez töltsd ki az alábbi rövid űrlapot. Köszönjük.

“Az otthon iránti vágyódás mindannyiunkban megvan. Vágy arra a biztonságos helyre, ahová mehetünk úgy, ahogy épp vagyunk és ahol nem fognak rajtunk semmit számonkérni.” – Maya Angelou

Ezen a műhelyen a mozgás eszközeivel és Gabrielle Roth 5Ritmus© térképének segítségével felfedezőutat teszünk, hogy jobban megismerjük a bennünk lévő otthont, a gyógyító szobát, a biztonságos és támogató hátországot. Mindannyiunkban megvan ez a hely, és ha odafigyelünk rá, akkor újra élővé válhat. Megtalálhatjuk benne a lüktető életenergiát, a forrást, mely mindig rendelkezésre áll és táplál bennünket.
Ezen a műhelyen lehetőséged lesz megismerkedni az 5Ritmus alapjaival, felfedezni saját szabad  és a közös mozgásokon keresztül erőforrásaidat és megtalálni az utat a hazaérkezéshez, saját középpontodhoz.
A részvételhez semmilyen előképzettségre nincs szükség. A műhely során angolul és magyarul lesz a tanítás.
Minden felnőtt személyt szeretettel várunk, nincsen szükség semmilyen előképzettségre, vagy fizikai képességekre. Aki mozogni tud bármilyen formában, az már alkalmas a részvételre.

13256010_10153798142538155_2675129571201583618_nFejér Péter

Öt éve foglalkozom azzal, hogy egyszerű, keresetlen, spontán módon tudjon mindenki megnyilvánulni a mozgáson keresztül. Tánc ez? Testudatosság? Improvizáció? Talán mindegyik egy kicsit, de legfőképp öröm a testben.

A kilencvenes évek eleje óta foglalkozom csoportvezetéssel és az iskolarendszeren kívüli tanulás/tanítás különböző formáival. Pedagógiai, filozófiai és gazdasági végzettségem van, dolgoztam kutatásszervezőként, üzleti tanácsadóként, trénerként. 2011-ben szereztem akkreditációt tanárként a Gabrielle Roth által vezetett Moving Center tanárképzésén. Azóta heti rendszerességgel tartok 5Ritmus órákat Budapesten és számos műhelyt vezettem különböző magyar városokban, Szerbiában és Ausztriában.

Edit_853
Sarkadi Edit

Amikor táncolunk, azt érzem, hogy a belső lelki tartalmak is megmozdulnak.  Amikor a táncban a mozgás vagy a mozdulatlanság van jelen, ez a belső tartalom kap számomra külső formát.  Ha mások mozgását vagy táncát látom és érzem, akkor beszél hozzám az a test, aki épp mozgatja. Elmondja, vagy csak mormogja, vagy árnyalja a belső képet, de nem tud hazudni. Engem ez az igazság vonz. Nyolcadikosként azt hittem, orvosnak kell lennem ehhez a kutatáshoz, később rájöttem, hogy izgalmasabb feltárni a mozgáson keresztül, hogy a testünkben milyen potenciálokat hordozunk, hogyan tudjuk a teljes valónkat élni testi, lelki, szellemi, mentális síkon. Milyen amikor lázad a test, vagy amikor örül. Hogyan lehet belakni ezt a teret, ami a testünk.

2010 óta foglalkozom táncterápiával, az Integrált Kifejezés Táncterápia (IKT) módszertanán belül. 2012 óta vezetek csoportokat Aviva Módszer oktatóként. Mozgást tanítok, mozgást tanulok, és tanulom magam a jógán és a táncon keresztül.  Foglalkoztam pszichodrámával, és úgy érzem, hogy a közgazdász és Bach virágterapeuta végzettségem mellett még mindig rengeteg felfedeznivalóm van. 

Praktikus tudnivalók

Helyszín: Pilisszentlászló, Waldorf iskola
Szentendrétől 10 km Visegrád felé. Az épület a falu végén, a házakon túl van.
GPS: 47.726854, 18.977805

Október 21-én az első foglalkozás 18 órakor kezdődik. Érdemes jóval hamarabb érkezni, hogy legyen időd nyugalmasan becsekkolni, szétnézni kicsit a környéken, “akklimatizálódni”. Másnap délelőtt, délután és este lesznek foglalkozások, az utolsó napon pedig délelőtt, és délután. 15:30-kor végzünk.

A tervezett program

  • péntek  18-21 (érkezhetsz fél-egy órával hamarabb, hogy legyen időd beregisztrálni, hangolódni)
  • szombat 10-13, 15:30-18, 19-21
  • vasárnap 10-13, 14-15:30
(összesen 15 óra foglalkozás)
A péntek esti foglalkozás nyitott, vagyis olyanok is részt vehetnek, akik nem maradnak ott a műhelyre.
Péntek estére hozzatok magatoknak némi ennivalót, lehetőleg olyasmit, amit meg tudunk egymás közt osztani. A tánc után közös “PIKNIKEZÉST” tervezünk, direkt azért, hogy még jobban elmélyítsük az otthonosság érzetét. Ha nem az iskolában alszol, akkor is érdemes ottmaradnod még erre a piknikre, mielőtt hazamész.

Részvételi díj

  • A részvételi díj 28 000 Ft, mely magában foglalja a táncfoglalkozásokat, de az étkezés és a szállás külön fizetendő.
  • Kedvezmény pároknak: aki hozza a párját, annak a párja féláron jöhet (az aktuális jelentkezési árhoz képest).
Lehetőség van segítőnek jelentkezni és van néhány támogatott helyünk olyanoknak, akik szociálisan rászorulnak. Kérlek ezek ügyében írjatok emailt!

Szállás és étkezés

Az iskolaépületben tantermekben lehetőség van aludni (fűtött termek, melegvizes zuhanyzás) 1500 Ft/fő/éj áron.
2-3 fő számára tudunk a faluban foglalni szobát, írd be jelentkezésnél a megjegyzésbe, ha szükséged lenne erre.
Fogunk rendelni vegetáriánus meleg ételt, erre külön lehet majd feliratkozni. Érdemes megrendelni, mert a boltok messze esnek a tánchelyszíntől. Egy étkezés 1200Ft lesz.

Kérdéseiddel nyugodtan keress meg minket, örömmel válaszolunk:

Fodor Eszter eszter.fodor79@gmail.com

IMG_6329_700
Mozgásterem Pilisszentlászlón (2015. tavaszán)
pilis panorama_800
A helyszín melletti táj 2015-ben.

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s