Táncoló sámán

Hullámok szintű 5Ritmus műhely Fejér Péter vezetésével
2016. április 1-3., Pilisszentlászló

Számos ősi népnél, például a magyarok őseinél is, a sámán volt az az ember, aki a szellemekkel tudott kapcsolatot tartani és így gyógyított. Dobolással, tánccal és énekléssel kísért rituálékon került kapcsolatba a túlvilággal, a láthatatlan szellemekkel. Ezen hitvilágok szerint mindennek volt szelleme, a tűznek, a folyóknak, minden betegségnek, az állatoknak.

Eredetileg a törzs minden tagja végzett sámánrituálékat, amikor csak szüksége volt rá, később csak egy-egy ember kiváltsága volt, hogy sámánnak mondhatta magát, még később pedig ez is kiveszett. Itt az ideje, hogy visszakapja mindenki azt a képességét, hogy gyógyítani tudja magát, másokat, a világot. Az 5Ritmus mozgásmeditáció minden eleme a jobb kapcsolódást segíti elő. Kapcsolódást a fizikai világhoz, magunkhoz és másokhoz, kapcsolódást a gondolatokhoz és ideákhoz, kapcsolódást az érzelmekhez és végül a láthatatlan dolgokhoz is, a misztériumhoz.sámán_FB_700

A tánc olyan különleges utat kínál nekünk, melynek során egyre bensőségesebben kapcsolódunk a jelen pillanat valóságához a legelemibb érzékelési síkon és közben egyre jobban tudunk kapcsolódni a legelvontabb, legmegfoghatatlanabb dolgokhoz, eszmékhez is, vagy ha úgy tetszik, kapcsolódhatunk a minden dolgok mögött rejtőző szellemekhez. Egyszerre érzéki és éteri.

A sámán rituáléja utazás. Elköteleződést igényel. Odafigyelést, odaadást. Felvállalását annak, hogy az út nincs végig bársonyszőnyeggel borítva. Akadnak majd nehézségek, akadályok, veszélyek. Viszont nagy vonzereje is van. Az, aki végigjárja, megtapasztal olyasmit, amit máshogy nem lehet. Képes lesz gyógyítani és gyógyulni, annak a legtágabb és legmélyebb értelmében.

Ezen a műhelyen a mozgásmeditáció eszközeivel járunk be egyfajta rituális utazást. A jelenléten át az eksztázisba és vissza. A műhelynek nincs vallásos vonatkozása és nem használunk semmilyen tudatmódosító anyagot.
Minden felnőtt személyt szeretettel várunk, nincsen szükség semmilyen előképzettségre, vagy fizikai képességekre. Aki mozogni tud bármilyen formában, az már alkalmas a részvételre.

IMG_6329_700
Mozgásterem Pilisszentlászlón (2015. tavaszán)

Praktikus tudnivalók

Helyszín: Pilisszentlászló, Waldorf iskola
Szentendrétől 10 km Visegrád felé. Az épület a falu végén, a házakon túl van.
GPS: 47.726854, 18.977805

Április 1-én az első foglalkozás 19-22 óra között lesz. Érdemes jóval hamarabb érkezni, hogy legyen időd nyugalmasan becsekkoni, szétnézni kicsit a környéken, “akklimatizálódni”. Másodikán délelőtt és este lesznek foglalkozások, az utolsó napon pedig csak délelőtt, és utána közös ebéddel fejezzük be az elvonulást.

Részvételi díj

  • A részvételi díj 22 000 Ft, mely magában foglalja a táncfoglalkozásokat, de az étkezés és a szállás külön fizetendő.
  • Előjelentkezési ár március 10-ig: 15 000 Ft (5000 Ft foglaló befizetésével).
  • Kedvezmény pároknak: aki hozza a párját, annak a párja féláron jöhet (az aktuális jelentkezési árhoz képest).
Lehetőség van segítőnek jelentkezni és van néhány támogatott helyünk olyanoknak, akik szociálisan rászorulnak. Kérlek ezek ügyében írjatok emailt!

Szállás és étkezés

Az iskolaépületben tantermekben lehetőség van aludni (fűtött termek, melegvizes zuhanyzás) 1500 Ft/fő/éj áron.
2-3 fő számára tudunk a faluban foglalni szobát, írd be jelentkezésnél a megjegyzésbe, ha szükséged lenne erre.
Fogunk rendelni vegetáriánus meleg ételt, erre külön lehet majd feliratkozni. Érdemes megrendelni, mert a boltok messze esnek a tánchelyszíntől.

Kérdéseiddel nyugodtan keress meg minket, örömmel válaszolunk:

Fodor Eszter eszter.fodor79@gmail.com

pilis panorama_800
A helyszín melletti táj a tavaly tavaszi elvonuláskor.

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s