Termékeny magvak

Az elvonulást idén nem tartjuk meg, helyette egy egynapos műhelyre hívunk titeket.

Ennek részleteit itt találod:

https://5ritmus.wordpress.com/2014/12/01/5ritmus-szilveszter-2014/


5Ritmus hullámok szintű műhely és közösségi rituálék Fejér Péter vezetésével és vendégtanárokkal
2014. december 31. – 2015. január 3.

Az időt ciklusokban érzékeljük. A be- és kilégzés apró ciklusától kezdve a napok ciklusain keresztül a generációk ciklusáig. Az 5Ritmus tánc hulláma is egy ciklus. Elkezdődik a testre irányuló figyelemmel, felébreszti az energiánkat, elvezet a közös kreativitásba, mely játékos mintákat eredményez és végül feloldódik a lélegzetben. Ezen ciklusok egyike sem egyszerű ismétlés. Mindig történik valami változás, melyek lehetővé teszik, hogy a következő ciklus mindig kicsit eltérjen az előzőtől.

Egy növény életének ciklusa a maggal kezdődik és végződik. Abból nő ki, válik teljesen élővé és ebből az szépségből és elevenségből új magokat hoz létre. Melyekbe beleteszi saját magából a legjobbat, az esszenciáját. A növény életciklusa lényegében teljessé válik a mag létrehozásával. És azok a magvak, melyek termékenyek és jó helyre kerülnek új ciklust kezdetét jelentik.

Ezen az elvonuláson a figyelmünket az éveink ciklusára fordítjuk. Miben volt ez az év különböző a korábbiaknál? Mi történt benne, mely megteremtette a változás magvait a következő évre? Mi lehetne ennek az évnek az esszenciája, melyből termékeny magot lehetne létrehozni a következő év számára? Hogyan fejezünk be egy ciklust és kezdünk egy újat, megengedve az új ciklusnak a szabadságot arra, hogy egyedi legyen és megengedve, hogy az előző ciklusokban kapott jótéteményeket is felhasználjuk?

Amikor befejeződik egy ciklus, nyugalmi pontra jutunk. Egy pontra, ahol egy pillanatra minden megáll, felfüggesztődik, melyben minden harmóniába kerül. Ez a Csend ritmusa. Az inga leglassabb pontja, épp azelőtt, mielőtt elindul visszafelé, a kilátópont, ahonnan visszafelé és előretekinthetsz, mielőtt belecsobbansz a következő ciklus áramlásába. Egy pillanatnyi csend.

 

További információk:
Eszter Fodor,
eszter.fodor79@gmail.com

Termékeny magvak” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Szia! Érdekel a szilveszteri megmozdulás.Nekem két nap lenne vállalható,először veszek részt,Mennyibe kerűl a Szilveszter és az elseje,másodikán délelött tavoznék.Szállás,étkezés hogy oldhatő meg a legolcsóbban,nem akarok cipelgetni,tömegközlekedéssel jönnék üdv.:Vereb Gábor

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s