Téli szüret 2013

…egy puha, meleg lépőkő, amin átlépünk az ó-ból az új-ba…

5Ritmus elvonulás Fejér Péter vezetésével Zebegényben

[Töltsd ki a jelentkezési
lapot ide kattintva!]

Ezen az elvonuláson arra hívlak meg, hogy Gabrielle Roth 5Ritmus© térképének segítségével találjuk meg az egyensúlyt az értelmező, értékelő, tervező elménk és a pillanat örömét felismerni képes, a jelen tapasztalatából erőt merítő lelkünk között. Az elvonulás gerincét a szabad mozgás adja, melynek segítségével felelevenítjük az elmúlt évet, megfestjük az elkövetkezőt és mozgásba hozzuk a jelent. Semmilyen előzetes táncos vagy mozgásos tapasztalatra nincs szükség, mindenki részt vehet fizikai képességektől és elméleti tudástól függetlenül.

teli szuret lapos

Fejér Péter

Fejér Péter“Az 5Ritmus táncolásának és tanításának útján bensőségesebb és szabadabb kapcsolatra törekszem másokkal és önmagammal.”

Fejér Péter a kilencvenes évek eleje óta foglalkozik csoportvezetéssel és a nemformális tanulás/tanítás különböző formáival. Pedagógiai, filozófiai és gazdasági végzettsége van, dolgozott kutatásszervezőként, üzleti tanácsadóként, trénerként. 2011-ben szerzett akkreditációt tanárként a Gabrielle Roth által vezetett Moving Center tanárképzésén. Azóta heti rendszeresség tart 5Ritmus órákat Budapesten és számos hosszabb-rövidebb műhelyt vezetett különböző magyar városokban, Szerbiában és Ausztriában. Öt több napos elvonulást vezetett. Mindemellett folyamatosan továbbképzi magát horvátországi, németországi és ausztriai kurzusokon, és az 5Ritmus tanárok szakmai találkozóin.

Néhány visszajelzés korábbi elvonulások résztvevőitől:

“Miután hazaértem még napokig olyan igazinak éreztem magam. Csak voltam. Nem azon gondolkodtam, mit és hogyan kéne csinálni, csak csináltam, ami jött belülről. Tényleg igazi voltam és ez a lehető legnagyobb dolog, amit valaha kaphattam. Köszönöm, köszönöm, köszönöm!!!!!!”

“Annyira szeretem, hogy az önismereti táncot elérhetővé teszed a mindennapokra, a mindennapi ember számára… minden szempontból… annyira érezni ezt a letisztult egyszerűséget. Azt, hogy egy férfi vezeti.”

“Nekem az a legjobb ebben a fajta táncban, hogy semmi sem kötelező. Bár van némi iránymutatás, de rám van bízva, hogy azt miként értelmezem, milyen mozgást vált ki belőlem. Így teljesen át tudom adni magam a zenének és az érzelmeimnek.”

A helyszín

Mág Tamás: Tél Zebegényben (részlet)
Mág Tamás: Tél Zebegényben (részlet)

Zebegény egy pici falu a Dunakanyarban, mely csöndesen húzódik meg az erdős dombok és a szélesen hömpölygő Duna találkozásánál. Pestről csak egy óra vonattal, de a különbség a városi nyüzsgéshez képest leírhatatlan.

A táncnak otthont adó iskolától a szép és tágas Dunapart és a csöndes erdők egyaránt csak pár perc sétára vannak. A falu régóta kedvelt helye a tájképfestőknek és máig minden nyáron művésztelepnek ad otthont.

[Zebegény helytörténete]

Praktikus információk

Zebegény, 2013. december 29. – 2014. január 1.

Részvételi díj: 32 000 Ft
November 30-ig történő előzetes jelentkezés esetén 7000 Ft kedvezményt adunk az árból. (A jelentkezéskor 5000 Ft előleget kell befizetni.)
A részvételi díj nem tartalmazza a szállás és ellátás költségeit.
Aki a partnerével együtt vesz részt, az egyikük féláron jöhet!

Szálláslehetőségek:

 • Az iskolában lehetőség van osztályteremben földön aludni. Ennek ára összesen 3000 Ft a három éjszakára. Matracot, hálózsákot hozni kell. A termek kellően melegek, hideg nem szokott lenni. Az épületben van zuhanyzó. Ha itt szeretnél megszállni, akkor azt jelezd felénk a jelentkezési lapon.
 • A faluban számos magánháznál lehet szobát vagy apartmant bérelni, szívesen adunk elérhetőséget azokhoz, akiket mi már ismerünk.
 • A Hotel Hubertus nyújtja a legnagyobb kényelmet, bár kétségtelenül a legdrágább. Érdemes nem a Dunára néző panorámás szobát választani, mert azok kicsit zajosak a vonat miatt.

A jelentkezési lap linkje: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?usp=drive_web&formkey=dGJnNEV5dTB2S3hOS3pJUFNQSzRGa1E6MA#gid=0

További információk: Fodor Eszter, eszter.fodor79@gmail.com

Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1446539175570498/?fref=ts

Programtervezet

December 29., vasárnap

 • 15-től érkezés, szállások elfoglalása.
 • 16-tól regisztrálás
 • 16:30 – 19:30 tánc

December 30., hétfő

 • 9:30 – 12:30 tánc
 • 12:30 ebéd
 • Délutáni szabadprogram (kirándulás, közös zenélés, masszázs, stb.).
 • 16:30 – 19:30 tánc

December 31., kedd

 • 9:30 – 12:30 tánc
 • 12:30 ebéd
 • Délutáni szabadprogram.
 • 15:30-17:30 kültéri program és élőzenés tánc
 • 21:00-tól esti program (beöltözés, móka, kacagás:)

Január 1., szerda

 • 9:30 – 12:30 tánc
 • 13:00 ebéd
 • Hazautazás.
A Duna Zebegénynél télen
A Duna Zebegénynél télen

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s