Átváltozások

transformations wide

5Ritmus Műhely Lucija Glagolić Hora vezetésével

Hullámok szint

„Az egyetlen út a változás megértéséhez, ha fejest ugrunk bele, mozgunk vele, és összeforrunk a tánccal.” Allan Watts

Az élet folytonosan arra hív bennünket, hogy változzunk, változtassunk, elmozduljunk az ismeretlenbe, és mi mégis megpróbáljuk  ismerőssé és biztonságossá tenni a dolgokat,  mintha lehetséges volna elkerülni a változást.  A változást, ami néha csak egy apró elmozdulás a mindennapi rutinban, máskor hitrendszereink és hozzáállásunk gyökeres átformálódása. Néha a külvilág indítja el, és nekünk alkalmazkodnunk kell, máskor  belülről fakad, és meg kell küzdenünk a környezetünkkel, hogy megteremtsük a teret számára. Néha fájdalmas elengedés, máskor egy álom valóra válása.

„Az átváltozás szó szerint azt jelenti, hogy felülemelkedsz a formádon”

Wayne Dyer

Akárhogy is, annak érdekében, hogy a változás valóban megtörténhessen, el kell, hogy engedjük a régi formát, sőt a vágyott végeredményt is, és minden kontrollt az átváltozás folyamata felett. Nagyot kell ugranunk a hitben, engednünk, hogy felpezsdítsen a titokzatosság, és megnyílni a változásra, hogy egy új, ismeretlen birodalomba vigyen el bennünket.

“Az vagy, amit újra és újra cselekszel.”  Arisztotelész

5Ritmust táncolva azt gyakoroljuk, hogyan éljünk teljességgel a testünkben, és hogyan tartsuk fenn a tiszta szándékot a cselekvésre még ismeretlen területen is, miközben teljesen átadjuk magunkat a nagyobb hullámnak. A táncban gyakoroljuk a nyitottságot mozdulataink apró megváltozására, de akár az elsöprő erejű táncmozdulatoknak való önátadásra is, és bízunk az ismeretlen titokzatosságában. Így tanítjuk meg a lelkünknek azokat az eszközöket, amelyekkel bármilyen változás közepette a jelenben tud maradni. Így növeljük bátorságukat a bizalom ugrására, amikor majd leginkább szükségünk lesz rá.

„Az ugrás után, a földet érés előtt – ott az Isten” Gabrielle Roth


Lucija akreditált 5Ritmus tanár, IT konzultáns és anya. Nagyon fiatalon kezdett táncolni. A spirituális növekedés útján tett első lépései tizenéves korára tehetők. E két ösvény találkozott, amikor 1999-ben megismerkedett az 5Ritmussal. 2008-ban vált Gabrielle Roth által képesített tanárrá, azóta tanít lakóhelyén, Zágrábban és külföldön egyaránt, ugyanakkor folyamatosan tanul világszerte jól ismert tanároktól. Tanítási stílusa a világosság, a mozgás iránti szenvedély és a személyes fejlődés iránti elkötelezettség izgalmas elegye.

 

Szervező: Kiss Zsuzsanna

kiss.zsuzsanna@ritmusok.hu

30 693 25 65

A jelentkezési lap linkje: https://docs.google.com/forms/d/1TWTsjFBNt1hFQGBupmHQNmyVRYvQ74ZVJ7Byj-30b7A/edit#

 

Időpont: 2013. november 29-30. (péntek este-szombat.)

Helyszín: a jelentkezőket levélben értesítjük

Ár: Péntek este: 4000Ft

Péntek-szombat: 14000Ft

Előjelentkezési ár: 11.500Ft

Előjelentkezési határidő: 2013. október 27. (vasárnap)

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s