Test, hang és létezés- Zárt csoport -Peter Wilberforce vezetésével

 bodyvoice v3_hu

Meghívás az utazásra

A szabadság és az integráció felé, egy olyan helyre ahol nincsen szakadás  a rajtunk áthaladó impulzusok és a között, amit fizikailag és a hangunkkal kifejezünk- ahol a csend és a hang között egyensúly van, a mozgás és az elcsendesedés között, az anyag és a tér között ?

A tánc és a hang

Számomra a tánc mindig a felfedezést a szabadságot és az örömet jelenti- egy olyan lehetőség, aminek segítségével mindent ki tudok fejezni, ami csak én vagyok. Földeltnek és a középpontomban érzem magam. Sokkal tisztábban tudom érzékelni mi mozog bennem. Sokkal inkább ki tudok nyílni arra, ami körülöttem történik. Ezen a találkozási ponton -köztem és a világ között- a hangom megtalálja a kifejezés útját: rezonál bennem, keresztül halad rajtam és felhangzik gátlások nélkül, szabadon és tisztán.

Utazzunk együtt !

2013 októberétől egy 5 hétvégéből álló ciklusra hívlak, hogy felfedezzük és elmélyítsük az általam létrehozott Test és hang gyakorlatot. Ez egy lehetőség arra hogy együtt utazz más felfedezőkkel a test és a hang, a mozgás és a hangadás a tánc és az éneklés ösvényén.

Utunk során 2 fő kérdés fog minket vezetni.

– Hogyan tudjuk elmélyíteni a kapcsolatunkat a test mozgatása és a hang felszabadításának segítségével, annak érdekében, hogy minél inkább jelen legyünk benne és a világban is ?

– Mi fejeződik ki akkor általunk, ha teljesen átadjuk magunkat a táncnak, szélesre tárjuk a karunkat hogy üdvözöljük a lélegzetünket, mint egy inspirációt, és meghívjuk a hangot, hogy bennünk rezegjen, anélkül, hogy megpróbálnánk kontrollálni, vagy megérteni ?

5Ritmus/ 5 hétvége

Ez a folyamat- 4 hétvégéből fog állni Budapesten és egy hosszú hétvégéből egy vidéki helyszínen- egy zárt csoport, aminek a tagjai az összes hétvégére elköteleződnek. Az első közös lépéseket október közepén fogjuk megtenni és ezután még négyszer találkozunk 2014 folyamán, január közepén, március végén, június elején, és augusztus végén. Minden alkalommal elidőzünk az 5Ritmus egyik jellegzetes táján, ami az alapját képezi majd felfedezéseinknek a test, hang és a lélegzet kapcsolatában.

Az úton

Utunk során használni fogjuk az 5Ritmus gyakorlatát, szabad hang munkát és különféle gyakorlatokat, amik más test, hang, vagy légzés gyakorlatból származnak, és ülő meditációt is.

Megosztva egymással a táncunkat egy olyan közös energiát fogunk létrehozni, aminek segítségével minden táncos követni tudja a saját útját, és közben megkapja a csoport támogatását és az együttlét élményét. Olyan hang-mezőket fogunk együtt létrehozni, ahol az egyéni hangok kivirágozhatnak. Együtt foguk játszani, hogy osztozhassunk a spontán alkotás örömében. Beleolvadunk a csendességbe, hogy meghalljuk a rejtőző dallamokat, megérezzük a mélyből feltörekvő táncunkat, melyek kifejeződési lehetőséget keresnek a világban.

Lesznek pillanatok, amikor egyedül, vagy párban, kis csoportokban, vagy mind együtt dolgozunk. Időt adunk arra, hogy meghallgassuk kiben mi történik és hogy saját élményeinkre reflektálhassunk.

Előkészületek az induláshoz

Ha ez az meghívás megszólított téged, akkor gyere és csatlakozz hozzánk ! Szeretettel várunk ! A csatlakozás egyetlen feltétele 30 óra 5Ritmus tapasztalat. (Ha szeretnél jönni a csoportba, de nincs még meg a 30 óra tapasztalatod, októberig még megszerezheted a heti órákon vagy más műhelyeken.)Nem feltétel, hogy hang munkában is részt vettél már, de érezz magadban kíváncsiságot ahhoz, hogy felfedezd a szabad hangodat és bátorságot, hogy akár vad és váratlan hangokat is kiengedj magadból.

A csoport létszáma 24 főig limitált. Írj bátran, ha bármilyen kérdés felmerül benned, mielőtt regisztrálnál.

A csoport tagjai a egy kötelezettség vállalási szerződést is alá kell, hogy írjanak, mely tartalmazza a részvétel feltételeit és a rendhagyó körülményekre vonatkozó megállapodásokat.

 

Praktikus információk

 

Dátum/Időbeosztás/Helyszín

BUDAPEST – 2013 – október 19-20. / 2014 – január 18-19. – március 29-30. – június 7-8.

szombat 11 :00-18 :00 / vasárnap 10 :30 -17 :30

Vidéki Hétvége – augusztust 29-31. – péntek 14 :00-tól szombat 17 :00-ig

 

Árak

400 EUR előjeletnkezéssel június 14.-ig ( vissza nem téríthető előleg : 80 EUR)

480 EUR előjelentkezéssel szeptember 8.-ig (vissza nem téríthető előleg : 96 EUR)

Teljes ár : 600 EUR (vissza nem téríthető előleg 120 EUR)

 

A vidéki hétvége szállásának és étkezésének díját nem tartalmazza a műhely ára ! Igyekszünk minél költséghatékonyabb lehetőséget keresni.

A péntek esti nyílt órákra a csoport tagjai ingyen jöhetnek.

A műhelyek díját euróban kérjük megfizetni. Az előjelentkezés a befizetett előleg esetén érvényes.

Az alkalomról alaklomra történő részletfizetésnek nincs akadálya, nem kell egyben kifizetni a műhely teljes árát !

 

Jelentkezési lap:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGxzWXlCeVcwMlFsb0hNeWJMWUNrd1E6MQ

 

Információk és regisztáció : Küsz Orsi

kusz.orsi@ritmusok.hu

 

 

 

Test, hang és létezés- Zárt csoport -Peter Wilberforce vezetésével” bejegyzéshez egy hozzászólás

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s