Test, lélegzet és hang – 5Ritmus műhely

Engedd, hogy a tested énekeljen! Engedd, hogy a hangod táncoljon!

Április 26-28.

Peter Wilberforce vezetésével

 

Akár beszélünk, akár éneklünk, a hangok, amiket kiadunk, a testünkből származnak. A testünk a hangszerünk. A lélegzet az üzemanyag, amely élettel telivé tesz minket. A hang azoknak az impulzusoknak a kifejeződése, amik keresztülhaladnak rajtunk. Külső formát adunk a hang segítségével a belső kreatív szellemünknek.

Ez a műhely lehetőséget ad arra, hogy beleengedd a tested a mozgásba az 5Ritmus táncgyakorlat segítségével, és megtaláld a kreatív szabadságot és spontaneitást, hogy kifejezhesd magad a táncban. Egy meghívás arra, hogy megtapasztald, hogyan hangzik a hangod szabadon és hogyan tudod kiengedni, amikor a tested mozgékony és élő. Ez egy olyan utazás, amely során a test, a lélegzet, a szív és a lélek összekapcsolódik a mozgásban és a hangban, és ezáltal átélheted annak az örömét, hogy gátlások nélkül fejezed ki a valódi önmagadat a jelenben.

Az 5Ritmus gyakorlatát kombinálva más test és hang technikákkal megvizsgáljuk milyen a kapcsolatunk a testünkkel, a hangunkkal és lélegzetünkkel. Időt szánunk majd arra, hogy lecsendesítsük az elménket, finoman megérezzük, mi mozog bennünk, összekapcsolódjunk a létezésünkkel és a belső tereinkkel. Követni fogjuk a légzésünket, összekapcsolódunk a légző mozgással, azaz egyre mélyebbre merülünk önmagunkba, hogy megérezzük azt az energiát, ami élteti a testünket és a hordozza hangunkat. Ahogyan követjük a mozgásunk ösvényét, úgy a hangunkat is meghívjuk majd, hogy a táncunkat kísérje. A testünk énekelni fog és a hangunk táncolni – együtt egy spontán gazdag muzsikában.

Ez a műhely mindenki számára nyitva áll bármennyi idős és bármilyen is legyen a fizikai állapota. Az 5Ritmus gyakorlatának előzetes ismerete nem szükséges, de ajánlott.

Peter Willberforce akkreditált 5ritmus tanár, Londonban Párizsban, Rennben tart órákat. Mozgást tanít ezen kívül még énekeseknek is. Munkájában felhasználja 25 éves tapasztalatát, amit színházban, operában szerzett, sokféle test-munka gyakorlatát, és azt a szenvedélyét, amivel a mozgás és a hang integrálására törekszik, hogy létrejöjjön a test és a hang harmóniája.

Időbeosztás:

Péntek: 19.00- 22.00 nyitott este!
Szombat: 12.00- 19.00
Vasárnap: 10.30- 17.30

Helyszín: még szervezés alatt

Árak:

Péntek: 4000 Ft
Hétvége (a péntek este is benne van):
Teljes ár: 26.000Ft
Előjelentkezési ár: 21.000Ft (5000 Ft előleggel)

Előjelentkezési határidő: 04. 20.

Jelentkezni az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet:

https://docs.google.com/a/ritmusok.hu/spreadsheet/viewform?formkey=dE5Ob1pyMHZyNE1DV04xWHdjbUVrQmc6MQ

Az előjelentkezés csak a befizetett előleg esetén érvényes. Aki az utolsó napokban előjelentkezik, kérem, küldjön nekem egy emailt arról hogyan és mikor fizeti be az előleget. A számlaszámot emailben kapjátok meg. Az előleget nem tudjuk visszatéríteni, bármilyen okból is nem tud valaki eljönni a műhelyre.

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s