A női és a férfi minőségek játéka- Hullámok hétvége – Peter Wilberforce vezetésével

Együtt a táncban

A női és a férfi minőségek játéka

Hétvégi hullámok műhely Peter Wilberforce vezetésével

november 23-25.

Engedd a tested játszani a ritmusokban, hogy teljesebben megismerhesd önmagad és megtestesítsed azt, aki valójában vagy!

Egy hétvége arra, hogy belemerülhessünk az érzékletekbe és tapasztalatokba és felfedezhessük az első két ritmust az 5Ritmus tánc gyakorlatból – az áramlás és staccato.

Az áramlás az a ritmus, ami a gyakorlatunk gyökere, támogatásával gyökereket ereszthetünk a testünkben az által, hogy gyengéden megfigyeljük, mi mozog a bensőnkben. Ez a föld tánca, lehorgonyoz minket az anyagi létben, ebben a világban. Az áramlás táncában olyan minőségeket fedezhetünk fel, mint a körkörösség, puhaság, folyamatosság, odafigyelés és a befogadás.

 

A staccato a szív ritmusa – a testben otthon lévő szívé. Megtapasztaljuk, hogyan fejezzük ki mindazt, amik vagyunk és ami rajtunk keresztül mozog. Ez a ritmus összekapcsol minket a körülöttünk lévő világgal és azokkal az emberekkel, akikkel találkozunk. A staccato-n keresztül felfedezzük a formát, a szándékot, az irányokat, a világosságot és a kommunikációt.

Az áramlás és a staccato játéka teremti meg a feminin és a maszkulin energiák egyensúlyát bennünk és hidat képez a test és a szív, a befogadás és a kifejezés között. Ez egy olyan játék, ami mindenkiben kívül és belül is megtörténik, és ugyanígy megmutatkozik a világgal való kapcsolatunkban is. Ha be tudunk lépni ezekbe a ritmusokba és be tudjuk teljesen lakni, akkor támogatni fognak bennünket abban, hogy teljesen jelenlévőek tudjunk lenni az önmagunkkal és a világgal való kapcsolatunkban. Ha ezeket a ritmusokat otthonossá tesszük a testünkben akkor megvalósíthatjuk az álmainkat.

Ez alatt a két nap alatt különböző minőségeit fogjuk felfedezni ennek a két ritmusnak, megnézzük, hogyan mozognak bennünk, és megértjük hogyan mozgatnak minket a mindennapi életünkben. Beazonosítjuk majd azokat a karaktereket, amik a feminin és a maszkulin részeink játékán keresztül megmutatkoznak mindegyikőnkben. Odáig merészkedünk, hogy hagyjuk őket gátlások nélkül táncolni. Mi az, ki az aki rejtőzik bennünk ? Hogyan mozog ? Mit fejez ki ? Hogyan tudunk kapcsolatba lépni vele és teret engedni neki ?

Egy hétvége arra, hogy kreatívan kibontakozzunk a táncban, megosszuk amink van és együtt játszunk. Egy hétvége arra, hogy üdvözöljük azt, akik valójában vagyunk és kifejezzük ezt – hogy felszabadítsuk és megünnepeljük a feminin és a maszkulin minőségek bennünk lévő összeölelkezését.

 

Peter Willberforce akkreditált 5Ritmus tanár, Londonban, Párizsban, és Rennben tart órákat. Sokat utazik, már a Karibi-szigeteken is tanított. Mozgást tanít a fentieken kívül még énekeseknek is. Munkájában felhasználja 25 éves tapasztalatát, amit színházban, operában és sokféle test-munka módszer megtapasztalásával és elsajátításával szerzett.

 

 

 

 Jelentkezési lap:

https://docs.google.com/a/ritmusok.hu/spreadsheet/viewform?formkey=dE1FNTRWT2dVeFU3ZmRacXhLZlRkN3c6MQ

Árak:                                                                                                                              

Péntek hullámok este: 4000 ft

A hétvége (péntek-szombat-vasárnap):

Teljes ár: 26000 ft

Előjelentkezési ár: 21000 ft (5000 ft vissza nem téríthető előleggel) Az előleg nem fizetendő vissza, bármilyen oka is legyen annak, hogy nem tudsz eljönni a műhelyre.  A számlaszámot, amire át lehet utalni emailben kapjátok majd meg. Az előjelentkezés, csak a befizetett előleggel együtt érvényes.

 

Előjelentkezési határidő november 18. vasárnap!

 Helyszín:                                                                                          

SÍN KULTURÁLIS KÖZPONT

1139 Budapest, XIII. ker. Gyutacs utca 10-18.

  Időbeosztás:

Péntek: 19-22

Szombat: 11-18.30

Vasárnap: 10.30-17.30

Jelentkezés és információ:

 

Küsz Orsi

00 36 70 367 19 51

kusz.orsi@ritmusok.hu

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s