Summerdance visszatekintés

Néhány fős csoportok készültek előadásokkal, amit a parti estéjén előadtunk egymásnak, gyakran nagy ováció közepette :-)

Idén nyáron immár tizenegyedik alkalommal tartotta meg a nyári 5Ritmus műhelyét John Kelly a horvát tengerparton, Summerdance címmel. A műhelynek a tavalyi évhez hasonlóan ismét Murter adott otthont, mely egy sziget és egyben az egyik rajta fekvő város neve. Magyarországról tizenegyen mentünk el erre a távoli és gyönyörű helyre, és egy hétig táncoltunk, napoztunk, fürödtünk együtt a többi mintegy 60 résztvevővel. A műhely során elmélyültünk az 5Ritmus gyakorlásában, relaxáltunk, rajzoltunk és kis csoportokban előadást terveztünk meg és adtunk elő. Voltak idén is a tánchoz lazábban kötődő programok, például a beöltözős parti este, ahol jelmezek tematikáját a Nap Cirkusz adta meg, vagy a tengerparti dobolós, éneklős, táncolós este.

Murter városa a szállásunk melletti dombról fényképezve

A néhány mellékelt fénykép remélhetően jól átadja a hely hangulatát és a műhely intenzitását.

Néhány résztvevő visszajelzése:

  • “Sosem bírtam türelemmel a napozós-strandolós nyaralásokat, de így, tánccal, társasággal együtt a nap, a part és a tenger is valahogyan megtelt színnel, élettel – legalábbis nekem, mert úgy élvezem, mint még soha. Szeretem azt, amint a hét napjainak előrehaladtával egyre nő a spontaneitás a csoportban. Ezért a közös dobolás, improvizatív éneklés, vagy akár egy utcai bulin való együtt táncolás szerda táján már a világ legtermészetesebb dolga, és úgy nő ki belőlünk, mint mondjuk a rügyből a levél.” (Lelkes Orsolya)
  • “Szerintem ilyen volt a Summer Dance: http://www.youtube.com/watch?v=MReDjx1FIaE (Honfi Dóra)
  • “A mostani nyári tábor nekem olyan volt, mint egy könnyed, ugyanakkor a délutáni szél és az áramlatok, no meg az élet váratlan fordulatai miatt meglepő kalandokat is hozó tengeri motorcsónakázás:), hol lágyan ringató, hol pedig nagyobb hullámokon buckázó pillanatokkal, miközben ragyog a nap, körülölel a tenger, felettünk szélesre tárt angyalszárnyként az ég és valahogy azt érzem, hogy vigyáznak ránk, sőt annyian támogatnak, segítenek, ha kell…” (Csombók Betti)
  • “Nekem most könnyedebb, lassúbb, pihenősebb volt a tábor, meleg, szeretetteli eneergiában, amiben hullámzóan áramoltam mindenféle élmény között.” (Szi-Ferenc Zsófi)
  • “Milyen volt nekem ez a hét? Jóleső időtlenségben áramoltam. Tánc, kapcsolódás, nevetés, napfény, csobb, hullám, csillogás, pihenés, röhögés, hűsítő szellő, beszélgetés, buli, alvás, tengerpart, dobolás, éneklés, tánc, még kapcsolódás, elválás,újra kapcsolódás, hömpölygés, nevetés, önfeledtség, találkozás, még több napfény, hullám, simogató víz, simogató napfény, még több nevetés, buli, kacagás, még több tánc, egyedül, párban, törzsben…” (Pál Adrienn)
  • “Még hordozom a ritmust, a tenger terét,  hullámát és a kapcsolódási kedvet, akár az elhaladó autó üteméhez, akár a mellettem lépkedő emberekhez. Öröm és nyitottság, tér és kíváncsiság ébredt bennem, melyet most követek, keresve az újat és a más módokat, ahogyan lehet még.” (Págyi Judit)
    John Kelly, a műhely vezetője

    Naplemente után kezdtük el a dobolást, táncolást, éneklést a tengerparton

Summerdance visszatekintés” bejegyzéshez ozzászólás

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s