A megtestesült hang- Hétvégi műhely Peter Wilberforce vezetésével- jun. 22-24.

 

A hang megtestesítése

Hétvégi test és hang műhely

Peter Wilberforce vezetésével

Június 22-24.

 

Egy hétvégénk lesz arra, hogy táncolhassunk és énekelhessük. Két napot szentelhetünk annak, hogy megérezhessük a gyökereinket a földben a formánkat a világban, hogy engedjük a testünket szabadon mozogni és hangot adjunk annak az energiának, ami rajtunk keresztül áramlik.

Két tengely mentén fogunk mozogni, a függőlegesen és a vízszintesen- áramlás és staccato- mozgás befelé és kifelé, le és fel. Megkeressük a kapcsolatot a mozgásunk és a bennünk zajló dolgok, az érzések és kifejezések között. Felfedezzük mit jelent az, hogy gyökerünk van, jelen vagyunk a belső táncunk számára, hogy milyen az, ha magasabbnak érezzük magunkat és megvilágosodva a függőlegességünkben, tisztának, lágynak és nyitottnak érezzük magunkat. Jelen vagyunk a körülöttünk lévő világban.

Miután ezt a két tengelyt befogadjuk a testünkbe, meghallhatjuk, hogy mi az, ami keresztül áramlik rajtunk. És ugyanúgy, ahogyan egy hangszeren is játszanak, mi is kapcsolódni tudunk ahhoz az energiához, ami bennünk vibrál, rezonál és ezt át tudjuk fordítani mozgásba, dallamba, hangba. Megengedjük magunknak, hogy játszunk a mozgással és a hanggal, hogy minden impulzus kifejeződhessen táncban és dalban – spontán módon és szabadon.

Ahhoz, hogy meg tudjuk találni a gyökereinket, és jól tudjuk támogatni önmagunkat ebben az utazásban fel fogjuk fedezni a légzésünk világát- segítünk magunknak lazítani és alap szinten kapcsolódni a testünkhöz, s így felszabadíthatjuk a mozgásunkat és a hangunkat. Felfedezzük az anyag és az energia mozgása, az alak és a tér rezonanciájának játékos egyensúlyát. Ezt az egyensúlyt a légzésünkhöz való kapcsolódás segítségével találhatjuk meg. Ekkor aztán teljesen belemerülhetünk a testünkbe, meglágyíthatjuk a szívünket és kifejezhetjük a létezésünket- örömmel szabadon. Ez a megtestesült hang.

Peter Willberforce akkreditált 5Ritmus tanár, Londonban, Párizsban, és Rennben tart órákat. Sokat utazik, már a Karibi-szigeteken is tanított. Mozgást tanít a fentieken kívül még énekeseknek is. Munkájában felhasználja 25 éves tapasztalatát, amit színházban, operában és sokféle test-munka módszer megtapasztalásával és elsajátításával szerzett.

Árak:

Péntek hullámok este: 4000ft

A hétvége (péntek-szombat-vasárnap)

Teljes ár: 26000ft

Előjelentkezési ár: 22000 ft (5000 ft vissza nem téríthető előleggel)

Az előleget átutalással kell befizetni. Az előleg nem fizetendő vissza, bármilyen oka is legyen annak, hogy nem tudsz eljönni a műhelyre. A számlaszámot emailben kapjátok majd meg. Az előjelentkezés, csak a befizetett előleggel együtt érvényes.

 

Előjelentkezési határidő június 16. szombat!

 Jelentkezési lap:

https://docs.google.com/a/plesritmova.net/spreadsheet/viewform?formkey=dFNyZnNSSTZNS2RXZ3BmXzhLb3lqNVE6MQ

Helyszín:

PRIZMA ÁLTALÁNOS ISKOLA
1134 Budapest, Váci út 57. (az Árpád hídi metrómegállónál)

Időbeosztás:

  • Péntek: 19-22
  • Szombat: 11-18
  • Vasárnap: 10.30-17.30

Jelentkezés és információ:

Küsz Orsi
kusz.orsi@ritmusok.hu

00 36 70 367 19 51

Mit gondolsz erről?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s